Newsitamea.gr
AMEA news

Προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών ΑΜΕΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών ΑΜΕΑ

Μπορεί να έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες η νέα σχολική χρονιά, ωστόσο τα προβλήματα μεταφοράς των μαθητών ΑΜΕΑ παραμένουν, όπως καταγγέλλουν μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Λυκείου Θεσσαλονίκης

«Κάθε χρόνο η ίδια ταλαιπωρία δεν βάζουν λεωφορεία για έναν αρκετά μεγάλο αριθμό παιδιών. Τα δρομολόγια ξεκινάνε τον Ιανουάριο ενώ οι εγγραφές γίνονται τον Σεπτέμβριο», τονίζει ο Γιώργος Παπαδόπουλος μέλος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Ειδικού Λυκείου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ Πρακτορείο 104,9FM.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ζει μόνιμα στα Κουφάλια. Μέχρι πριν από δυο ημέρες ο ίδιος μετέφερε το παιδί του στο Ειδικό Λύκειο. Όπως υπογραμμίζει αν και έχουν γίνει προσπάθειες να επιλυθούν τα προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών ΑΜΕΑ, αυτά παραμένουν, «από την πλευρά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι υπεύθυνοι μας λένε ότι φταίνε οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων και από την άλλη πλευρά οι ιδιοκτήτες, λένε ότι η ευθύνη είναι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον και το πρόβλημα δεν λύνεται. Τα παιδιά και οι γονείς ταλαιπωρούνται και ο ένας, μας στέλνει στον άλλον».

Φάνης Παπάς: Κάνουμε τεράστια προσπάθεια για να επιλύσουμε το πρόβλημα

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς, παραδέχθηκε ότι μαθητές και γονείς ταλαιπωρούνται και δήλωσε, «για τα δημόσια σχολεία τα στοιχεία είναι δεδομένα, αλλά στα ειδικά σχολεία υπάρχει ένα θέμα με τις εγγραφές που γίνονται ακόμα και μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανάγκες για νέα δρομολόγια. Όλοι οι διαγωνισμοί και οι διαδικασίες προμηθειών γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, εμείς κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια για να τροποποιήσουμε τα δρομολόγια που ήδη υπάρχουν. Τα νέα δρομολόγια προκηρύχθηκαν την Παρασκευή, αναμένεται σε δέκα ημέρες να αναρτηθούν και στις 20 Οκτωβρίου θα οριστούν οι νέοι προσωρινοί μειοδότες» και τόνισε «η διαδικασία που ισχύει σήμερα δημιουργεί πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις έχουμε στείλει ήδη από τον Αύγουστο, προς το Υπουργείο Εσωτερικών έγγραφο και ζητούμε την εξαίρεση της διαδικασίας για την μεταφορά των μαθητών ΑΜΕΑ».

www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou