Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Προσθέστε 3 κουταλιές από ριγανέλαιο στο νερό και δείτε το αποτέλεσμα στα πνευμόνια σας!!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

oregano-oil

Προσθέστε 3 κουταλιές από ριγανέλαιο στο νερό και δείτε το αποτέλεσμα στα πνευμόνια σας.

Σήμερα, η πνευμονία μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση αντιβιοτικών όμως στο παρελθόν η ασθένεια αυτή, η οποία προκαλείται από μύκητες, βακτήρια ή ιούς και προσβάλλει είτε τον ένα είτε και τους δύο πνεύμονες, ήταν θανατηφόρα για το περισσότερο από το 1/3 των πασχόντων.

Υπολογίζεται πως ετησίως περισσότερα από  3 εκ. άτομα προσβάλλονται από αυτήν την ασθένεια, εκ των οποίων περισσότερα από 1.5 εκ. άτομα εισάγονται για θεραπεία στο νοσοκομείο και τουλάχιστον το 5% των ασθενών ενδέχεται να χάσει τη ζωή του. Γι’ αυτό και η πνευμονία θεωρείται ως η 6η σημαντικότερη αιτία θανάτου σ’ όλο τον κόσμο.

Ο πνευμονιόκοκκος είναι το βασικό βακτήριο που ευθύνεται για την πνευμονία και εκδηλώνεται με ξαφνικό πυρετό και αίσθηση ψύχους που μπορεί να καταλήξει σε έντονο ρίγος. Είναι γνωστό πως στο τουλάχιστον 20% – 30% των περιπτώσεων πνευμονίας, προκαλείται σήψη όταν η ασθένεια προσβάλλει το κυκλοφορικό σύστημα, επιφέροντας το θάνατο.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, τα αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της πνευμονίας και τα πιο γνωστά από αυτά είναι:

– η πενικιλίνη

– η αμοξυκιλλίνη

– το κλαβουλανικό οξύ (Augmentin)

Στα μακρολίδια αντιβιοτικά περιλαμβάνονται τα εξής:

– η αζιθρομυκίνη

– η κλαριθρομυκίνη

– η ερυθρομυκίνη

Αυτά τα αντιβιοτικά ευρέος φάσματος έχει αποδειχθεί πως είναι πιο αποτελεσματικά για τη θεραπεία της πνευμονίας απ’ ό,τι η πενικιλίνη, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί αρχικά,  λόγω του ότι αρκετά  βακτηριακά στελέχη  έχουν αναπτύξει ανθεκτικότητα  σ’ αυτήν.

Παρόλα αυτά, μία παρενέργεια των αντιβιοτικών είναι η καταστροφή όχι μόνο των μικροοργανισμών που προκαλούν την πνευμονία αλλά και των υγιών κυττάρων.

Τι είναι το ριγανέλαιο;

Το ριγανέλαιο είναι ένα φυσικό έλαιο που έχει ισχυρές αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Χρησιμοποιείται ως μέσο θεραπείας στην Ασία εδώ και πολλούς αιώνες.

Είναι αποτελεσματικό όσον αφορά τη θεραπεία των παρακάτω παθήσεων:

– των ουρολοιμώξεων

– του ίκτερου

– των αναπνευστικών λοιμώξεων

– της δυσεντερίας

– των χρόνιων φλεγμονών

Επίσης, είναι πλούσιο σε αρκετά βασικά μεταλλικά στοιχεία, όπως:

– σε κάλιο

– σε ασβέστιο

– σε βόριο

– σε ψευδάργυρο

-σε μαγγάνιο

– σε χαλκό

-σε μαγνήσιο

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ριγανέλαιο για τη θεραπεία της πνευμονίας

Όσον αφορά τη θεραπεία της πνευμονίας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι:

– να καταναλώνετε καθημερινά μόνο 3 σταγόνες ριγανέλαιου αναμεμειγμένου με νερό ή, εάν το προτιμάτε, αναμείξτε το σε ένα μόνο ποτήρι με οργανικό χυμό πορτοκάλι.

– Πρέπει να καταναλώνετε αυτό το μείγμα μόνο μία φορά καθημερινά για διάστημα 5 ημερών.

– Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, θα παρατηρήσετε σημαντική βελτίωση στην υγεία σας, καθώς τα συμπτώματα της πνευμονίας θα υποχωρήσουν.

Άλλοι τρόποι φυσικής αντιμετώπισης της πνευμονίας

 Μπορείτε, επίσης, να αντιμετωπίσετε την πνευμονία μέσω της  χρήσης διττανθρακικού νατρίου ή, όπως είναι γνωστότερο, μέσω της μαγειρικής σόδας.

Η μαγειρική σόδα μειώνει την ποσότητα των οξέων στον οργανισμό και αυξάνει την ποσότητα των αλκαλίων. Έτσι, καθίσταται δύσκολος ο πολλαπλασιασμός των μικροοργανισμών που προκαλούν την πνευμονία ενώ παράλληλα ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα όπως και η αντοχή του οργανισμού ως προς την αντιμετώπιση των μικροοργανισμών.

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Το Περιεχόμενο ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή διατροφή και θεραπεία του newsitamea.gr δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή διατροφή και θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στο newsitamea.gr

(Αναδημοσίευση από: Complete Health and Happiness)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης