Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πριν πεθάνει από καρκίνο αυτή η 6χρονη ασθενής, άφησε σημειώματα και φωτογραφίες για να τα βρει η οικογένειά της.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Εάν κρίνουμε από το χαρούμενο χαμόγελό της, ίσως υποθέσουμε ότι η 6χρονη Elena Desserich δεν γνώριζε ότι έπασχε από μία σπάνια και ανίατη μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο που ονομάζεται γλοίωμα του εγκεφαλικού στελέχους (DPIG).

Ίσως όμως βαθιά μέσα της να το γνώριζε.

Οι γονείς της Elena ποτέ δεν της είπαν ότι οι γιατροί της έδιναν μόνο 5 μήνες ζωής. Ωστόσο, ένα πράγμα για το οποίο είναι σίγουροι είναι ότι κατά κάποιον τρόπο πρέπει να συνειδητοποίησε ότι η οικογένειά της θα χρειαζόταν υποστήριξη και παρηγοριά μετά το θάνατό της.

«Η Elena  ήταν ώριμη παρά τη μικρή της ηλικία», ανέφερε ο πατέρας της, Keith Desserich. «Πήγαινε να βοηθήσει μικρότερα παιδιά ακόμη και ενήλικες όταν ένιωθε ότι χρειάζονταν παρηγοριά».

Έπειτα από το θάνατό της, οι γονείς της άρχισαν να βρίσκουν εκατοντάδες σημειώματα αγάπης που άφησε γι’ αυτούς και για την αδερφή της, την Grace, μέσα σε βιβλία, σε συρτάρια και άλλες κρυψώνες.

Στα σημειώματα έγραφε: «Σας αγαπώ μαμά, μπαμπά και Grace» και «Συγγνώμη, είμαι άρρωστη» ή «Grace,  μην στεναχωριέσαι».

Ακόμη και μία δεκαετία έπειτα από το θάνατό της, οι γονείς της,  Keith  και  Brooke Desserich, λένε ότι ακόμη βρίσκουν σημειώματα που άφησε η κόρη της. Η οικογένεια κατάλαβε ότι η Elena  ήταν άρρωστη όταν ανακαίνιζαν το σπίτι τους στο  Cincinnati.

Όλα τους τα πράγματα ήταν στοιβαγμένα σε τρία δωμάτια όμως η ανακαίνιση αναβλήθηκε κατά της διάρκεια της θεραπείας της Elena.

«Αφού έχασε τη μάχη, σιγά σιγά αρχίσαμε να μπαίνουμε και πάλι στην καθημερινότητα», εξήγησε ο Keith. «Διαβάσαμε τα πρώτα της σημειώματα και πιστεύαμε ότι είχαμε ήδη ξεχάσει τι γράφουν».

Άρχισαν να βρίσκουν όλο και περισσότερα σημειώματα. Ακόμη και η γιαγιά της είπε ότι βρήκε ένα στη συρταριέρα, στο σπίτι της.

Τελικά κατάλαβαν ότι η Elena είχε επίτηδες αφήσει σημειώματα για την οικογένειά της, για να μπορούν οι δικοί της να βρουν τη δύναμη να συνεχίσουν τη ζωή τους έπειτα από το χαμό της.

«Πιστεύουμε ότι η Elena έκανε για μας ό,τι κάναμε εμείς για τη Grace», ανέφερε ο  Keith. «Κατά καιρούς, η Elena  με έβλεπε να γράφω και της εξηγούσα ότι έγραφα σημειώματα για τη Grace όπου της μιλούσα για εκείνη. Πιστεύουμε ότι η Elena τα έκανε όλα αυτά για εμάς».

Σήμερα, η οικογένεια έχει κορνιζώσει πολλά από τα σημειώματα της Elena στο σπίτι και πολλά από αυτά τα κουβαλούν πάνω τους συνέχεια.

«Είχε αυτόν τον τρόπο για να μας καθησυχάζει ότι όλα θα πήγαιναν καλά», είπε η  Brooke. «Αισθάνομαι σαν να μας αγκαλιάζει κάθε φορά που ανοίγουμε ένα».

Οι γονείς της  Elena  πάντα κουβαλούν ένα κλειστό σημείωμα στους χαρτοφύλακές τους.

«Δεν θέλουμε ποτέ να σταματήσουμε να βρίσκουμε σημειώματα», ανέφερε ο  Keith.  «Ελπίζω πως θα συνεχίσουμε να τα βρίσκουμε για χρόνια».

«Με αυτόν τον τρόπο φυλάσσουμε το τελευταίο σημείωμα», πρόσθεσε η Brooke.

Έπειτα από το θάνατό της, η οικογένεια ξεκίνησε μία καμπάνια που πήρε το όνομα The Cure Starts Now (Η Θεραπεία Ξεκινάει Τώρα), στόχος της οποίας είναι η εξάλειψη του καρκίνου.

Τελικά, η οικογένεια εξέδωσε κάποια από τα σημειώματα σε ένα βιβλίο με όνομα «Notes Left Behind» (Τα σημειώματα που απέμειναν). Αρχικά, το βιβλίο προοριζόταν για τη Grace όμως, μέσω των πωλήσεών του, χρηματοδοτείται η καμπάνια.

Από τότε που δημιουργήθηκε η καμπάνια, έχουν μαζευτεί περισσότερα από 6,8 εκατ. δολλάρια για την χρηματοδότηση των ερευνών για την εξάλειψη του καρκίνου.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Καρκίνος Προστάτη: Γιατί αμφισβητείται το PSA για τον προσυμπτωματικό έλεγχο της νόσου

Efi Nika

Δραματική αύξηση στις νευρολογικές παθήσεις, που οδηγεί σε αναπηρίες και άλλες ασθένειες!

Βογιατζής Ηλίας