Newsitamea.gr
AMEA news

“Πράσινο φως” για Μονάδα Οδοντιατρικής ΑμεΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Θα εξετάσει το θέμα της ίδρυσης Μονάδας Οδοντιατρικής Περίθαλψης για τα ΑμΕΑ, στο Νοσοκομείο Ρόδου, εφόσον υποβληθεί ολοκληρωμένη εισήγηση από τους αρμόδιους φορείς, το υπουργείο Υγείας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, έκανε γνωστό χθες απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου, Μάνου Κόνσολα, ότι η 2η Υ.ΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου απέστειλε συγκεκριμένα ερωτήματα προς την Ελληνική Εταιρεία Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής (ΕΕΝΟ), προκειμένου να προσδιοριστεί το επιστημονικό πλαίσιο και η διαδικασία παροχής οδοντιατρικών υπηρεσιών στα άτομα αυτά και η απάντησή της, στην οποία περιγράφεται αναλυτικά το πλαίσιο (εξοπλισμός, στελέχωση, διαδικασία) οδοντιατρικής φροντίδας σε ΑμεΑ, σε δημόσια νοσοκομεία, βρίσκεται στα χέρια της Διοίκησης του Νοσοκομείου Ρόδου.

«Όταν και εφόσον οι αρμόδιοι φορείς (ΔΥΠΕ, Νοσοκομείο Ρόδου) υποβάλλουν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, ολοκληρωμένη εισήγηση ίδρυσης/σύστασης μονάδας οδοντιατρικής περίθαλψης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, η υπηρεσία θα εξετάσει το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

www.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou