Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Πώς θα μεγαλώσετε ένα ευγενικό παιδί

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η ευγένεια είναι από τις σπουδαιότερες αρετές σε έναν άνθρωπο.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να μάθετε το παιδί σας να φέρεται κατά αυτόν τον τρόπο παντού και πάντα!

  • Φροντίστε να το βοηθήσετε να καταλάβει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και αυτονόητο. Κι αν εσείς είσαστε οι γονείς του και το αγαπάτε άδολα, δεν ισχύει το ίδιο με τους ανθρώπους που θα γνωρίσει στη ζωή του. Αν λοιπόν δεν είναι ευγενικό κάθε φορά που κάνουν μια όμορφη χειρονομία για εκείνο, αργά ή γρήγορα θα εισπράξει αδιαφορία.
  • Δώστε στο παιδί να καταλάβει ότι η ευγένεια είναι μεγάλο προσόν και δε θα πρέπει να διστάζει να την εξωτερικεύει, αφού κάνει τον άλλον να αισθάνεται όμορφα. Και πάντα θέλουμε να νιώθουν όμορφα οι άνθρωποι που αγαπάμε!
  • Επειδή είναι δεδομένο ότι απολαμβάνει να εισπράττει αποδοχή, κάντε σαφές στο παιδί ότι οι ευγενικοί άνθρωποι είναι συμπαθείς από όλους. Προσοχή όμως να μην του περάσετε το μήνυμα να είναι επιτηδευμένα ευγενικό για να είναι αρεστό, αλλά μόνο όταν του βγαίνει αυθόρμητα επειδή ακριβώς είναι στοιχείο του χαρακτήρα του.
  • Επικαλεστείτε διάφορα απλά παραδείγματα για να αντιληφθεί σε πραγματικό χρόνο πώς μπορεί να είναι ευγενικό, όπως να λέει «ευχαριστώ» και «παρακαλώ» όταν του προσφέρουν κάτι, να χαιρετάει πρώτο ανθρώπους που γνωρίζει και να μη διακόπτει το συνομιλητή του. Κάπως έτσι θα αρχίσει να γίνεται η ευγένεια μέρος της νοοτροπίας του.
  • Γίνετε εσείς παράδειγμα προς μίμηση για το παιδί. Είναι εξόχως σημαντικό να σας βλέπει να μιλάτε πάντα ευγενικά στο σύντροφό σας, σε εκείνο και σε τρίτους και αργά ή γρήγορα θα οικειοποιηθεί τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.

ΠΗΓΗ: mother.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο μόνος άνθρωπος που χρειάζεται ένα παιδί όταν αρρωσταίνει, είναι η μαμά του

Efi Nika

Τι κρύβει η νέα εμμονή των 7χρονων με τα ακριβά προϊόντα ομορφιάς

Penni Syggrou

Σε εσένα που μεγαλώνεις τον μελλοντικό άντρα της κόρης μου

Efi Nika