Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς περνούν οι επιτυχημένοι άνθρωποι τα Σαββατοκύριακα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πώς περνούν οι επιτυχημένοι άνθρωποι τα Σαββατοκύριακα

Πώς περνούν οι επιτυχημένοι άνθρωποι τα Σαββατοκύριακα!!!

 

Είναι εβδομάδες που περνούν μόνο και μόνο επειδή στο βάθος υπάρχει η σκέψη πως στο τέλος υπάρχει το Σαββατοκύριακο. Όσο λάθος και αν είναι αυτή η τακτική, γιατί στιγμές της ζωής μας είναι και οι εργάσιμες μέρες, συμβαίνει, και το Σαββατοκύριακο αποτελεί μια λύτρωση της καθημερινότητας.

Άραγε, την ίδια αντίληψη έχουν και οι πετυχημένοι άνθρωποι; Άνθρωποι που οι περισσότεροι θα περιμέναμε πως δεν ξέρουν από Κυριακές και αργίες; Που οι 24 ώρες δεν τους είναι αρκετές; Που είναι εργασιομανείς και που μπορεί να επισκέπτονται το γραφείο και το Σαββατοκύριακο;

Σύμφωνα με άρθρο του «Inc.» το Σαββατοκύριακο των πετυχημένων ανθρώπων δεν θυμίζει τις εργάσιμες μέρες, αλλά σίγουρα δεν είναι νωχελικό. Συγκεκριμένα:

Μένουν δραστήριοι

Οι πετυχημένοι άνθρωποι ξέρουν πόσο σημαντική είναι η ισορροπία ανάμεσα στο πνεύμα και το σώμα γι’αυτό και εκμεταλλεύονται το Σαββατοκύριακο για να αναπληρώσουν τις προπονήσεις που ενδεχομένως να μην πρόλαβαν μέσα στην εβδομάδα ή για να συνεχίσουν τη φυσική δραστηριότητα των εργάσιμων μερών. Για παράδειγμα, η διευθύντρια της αμερικανικής Vogue Anna Wintour, έχει δηλώσει πως παίζει 1 ώρα τένις κάθε μέρα, είτε είναι Δευτέρα, είτε Σάββατο.

Eφαρμόζουν το J.O.M.O, όχι το F.O.M.O

Αντί να φοβούνται πως κάτι χάνουν όταν δεν είναι δικτυωμένοι στα social media (Fear Of Missing Out), απολαμβάνουν να κάνουν ακριβώς αυτό (Joy Of Missing Out). Σύμφωνα με το άρθρο του Inc. η Randi Zuckerberg, CEO του Facebook και αδερφή του Mark Zuckerberg, εφαρμόζει το J.O.M.O. Ο πετυχημένος άνθρωπος δεν θα ενδιαφερθεί για το τι χάνει κατά τη διάρκεια του διημέρου, θα απολαύσει τον ελεύθερο χρόνο και τις δραστηριότητες που έχει προγραμματίσει, γιατί ξέρει πως με τον πρωινό καφέ της Δευτέρας μα μάθει τι έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Βάζουν προτεραιότητες

Αυτή είναι μια συνήθης πρακτική των πετυχημένων ανθρώπων: ξέρουν να βάζουν σωστά προτεραιότητες. Τακτική που εφαρμόζουν και το Σαββατοκύριακο μόνο που οι προτεραιότητες του Σαββατοκύριακου είναι να περάσουν χρόνο με οικογένεια με φίλους, να πάνε μια εκδρομή, να ασχοληθούν με τα χόμπι τους. Αναπόφευκτα, προγραμματίζουν και το Σαββατοκύριακο τους αλλά το κάνουν για τα πράγματα και τους ανθρώπους που αγαπούν.

Κάνουν μια ανασκόπηση της εβδομάδας

Όταν το μυαλό ηρεμεί και παίρνει απόσταση από τα γεγονότα, αποκτά διαύγεια και εντέλει βρίσκει καλύτερες λύσεις και διδάγματα. Η επόμενη πετυχημένη στρατηγική συνήθως καταστρώνεται στο μυαλό ενός πετυχημένου ανθρώπου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Εκμεταλλεύονται το βράδυ της Κυριακής

Το βράδυ της Κυριακής, όταν τα παιδιά έχουν πέσει για ύπνο ή έχει γυρίσει από μια κινηματογραφική βραδιά με σύντροφο ή φίλους, ο πετυχημένος άνθρωπος θα εκμεταλλευτεί τις τελευταίες ώρες ηρεμίας πριν ξημερώσει μια εβδομάδα υποχρεώσεων για να κάνει το πλάνο του πως να τις διαχειριστεί με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Τώρα, αν το πλάνο γίνει με ένα ποτήρι κρασί, ίσως να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό

 

 

govastileto.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

10 πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο

Newsitamea@

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea