Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πως ο χυμός από ωμό λάχανο κάνει θαύματα για το στομάχι και όχι μόνο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

suc-varza-ximo-apo-omo-laxano

Πως ο χυμός από ωμό λάχανο κάνει θαύματα για το στομάχι και όχι μόνo

Αν έχετε προβλήματα με την πέψη και δεν θέλετε να καταβροχθίσετε  φάρμακα που επηρεάζουν το ήπαρ και τα νεφρά σας, δοκιμάστε τον χυμό ωμό λάχανο . Κάνει θαύματα για το στομάχι και αλλα πεπτικά προβλήματα.

Επιπλέον, βοηθά και στο αδυνάτισμα .. Επίσης, ο χυμός από ωμό λάχανο (25-50 ml ημερησίως), καταπολεμά τις χρόνιες κεφαλαλγίες.

Ο χυμός από ωμό λάχανο καταναλώνετε πάντα φρέσκος.

Αφού πρώτα έχουμε ψιλοκομμένα ,καλά πλυμένα φύλλα τα περνάμε μέσα από αποχυμωτή. Για καλύτερη γεύση μπορείτε να προσθέσετε χυμό από φρέσκο λεμόνι .

Μπορείτε να πίνετε μέχρι ένα λίτρο χυμό λάχανο καθημερινά κατά τη διάρκεια των δυο μήνες, με διαλείμματα του ενός μηνός.

Τι είναι ο χυμός ωμό λάχανο;

Πρώτα , ο χυμός απο ωμό λάχανο περιέχει μεγάλη ποσότητα μιας ουσίας που προστατεύει και επιδιορθώνει το βλεννογόνο του στομάχου. Ως εκ τούτου, από την αρχαιότητα, χυμός  λάχανο έχει χρησιμοποιήθη για έλκη, γαστρίτιδα και άλλες ασθένειες του στομάχου και του πεπτικού σωλήνα.

Γιατί το ωμό λάχανο είναι τόσο καλό για το στομάχι;

Αρχαίοι θεραπευτές θεωρούσαν πως το λάχανο περιείχε σημαντική ενέργεια, επειδή μεγαλώνει υπό το φως του φεγγαριού και η σύγχρονη διατροφική επιστήμη, αποδίδει τα οφέλη του στην υψηλή του περιεκτικότητά του σε θείο και βιταμίνη C. Περιέχει υψηλή περιεκτικότητα  σε αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένης της γλουταμίνης και όχι μόνο μειώνει την υπερβολική οξύτητα, αλλά και βοηθά στην επούλωση μεμβράνης από υπεροξίνιση των γαστρικών υγρών.

Άλλες ουσίες, όπως η βιταμίνη U βοηθά στην ταχύτερη επούλωση των τοιχωμάτων του στομάχου που επηρεάζονται από την οξύτητα και προφανώς βοηθά και το συκώτι για την καταπολέμηση των επιπτώσεων των φαρμάκων όπως παρακεταμόλη.

Πώς πρέπει να πίνουμε το χυμό λάχανο για το στομάχι;

Η πιο κοινή μέθοδος είναι να κάνουμε χυμό από φύλα (λάχανο λευκό ή / και κόκκινο) σε δόσεις των 200 ml, τον οποίο μπορούμε να τον πίνουμε όλη την ημέρα, ανά 3-4 ώρες ένα ποτήρι (καθημερινά κατά τη διάρκεια των δυο μηνών, με διαλείμματα του ενός μηνός)

Το λάχανο χυμός μπορεί να αναμιχθεί και με άλλους χυμούς, όπως απο σπανάκι, απο καρότα, σέλινο ή μάραθο,ομές πατάτες .. επειδή ο χυμός τους βοηθά στη μείωση της οξύτητας.

Εδώ μπορείτε να δείτε ακόμα μερικά διατροφικά οφέλη του λάχανου :
– Είναι Ιδανικό για την απώλεια βάρους.
– Κάνει καλό στην υγεία του εγκεφάλου.
-Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, για λαμπερό δέρμα.
– Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού.
– Αντικαρκινικές ιδιότητες.
– Βοηθά στη διατήρηση υγιούς αρτηριακής πίεσης.
– Κατά των πονοκεφάλων.
– Κατά των συμπτωμάτων του αλκοόλ
– Αντιφλεγμονώδες και ρυθμιστής του σακχάρου στο αίμα

*Οι φυσικές εναλλακτικές θεραπείες δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής .Συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας για οποιοδήποτε θέμα υγείας ακόμα και πριν την χρήση οποιοδήποτε βοτάνου.

*Επιμέλεια- Ελένη Μιχαλάκη / newsitamea.gr

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης