Newsitamea.gr
ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Πώς να τα βγάλεις πέρα όταν Πρόσφατα έμεινες Ανάπηρος (Πολύτιμες συμβουλές)!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πώς να τα βγάλεις πέρα όταν Πρόσφατα έμεινες Ανάπηρος (Πολύτιμες συμβουλές).

Το άρθρο αυτό μιλάει για την αναπηρία και για τρόπους αντιμετώπισης για όσους έμειναν πρόσφατα ανάπηροι. Ίσως σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα την κατάσταση της υγείας σας και το αν κινδυνεύετε να μείνετε ανάπηροι.

Μέθοδος 1

Φροντίστε τον εαυτό σας

  1.  Συνειδητοποιήστε πως η αναπηρία θα επιφέρει αλλαγές όμως δεν θα καταστρέψει τα πάντα. Πολλοί ανάπηροι έχουν μία χαρούμενη και με νόημα ζωή.
  1. Να είστε συνεπείς στα ραντεβού σας με το γιατρό. Ο γιατρός θα σας βοηθήσει να εκτιμήσετε την κατάστασή σας και θα βρει τρόπους έτσι ώστε η υγεία σας να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Μην αμελείτε να επισκέπτεστε το γιατρό σας.
  1. Πείτε στους άλλους την αλήθεια. Θα σας συμπεριφέρονται καλύτερα εάν συνειδητοποιήσουν πόσο δύσκολα περνάτε.
  1. Ενταχθείτε σε ένα ισχυρό δίκτυο υποστήριξης. Είναι σημαντικό να έχετε γύρω σας ανθρώπους που νοιάζονται για σας και μπορούν να σας βοηθήσουν στις δύσκολες στιγμές. Ανοιχτείτε σ’ αυτούς. Δεν είναι κακό να είναι κανείς ευάλωτος και να χρειάζεται υποστήριξη. Μακροπρόθεσμα, θα χαρείτε που το κάνατε.
  1. Να έρχεστε σε επαφή με την κοινότητα αναπήρων. Τα άτομα με αναπηρία έρχονται σε επαφή στο διαδίκτυο, μέσω ομάδων υποστήριξης και αναπηρικών συλλόγων. Ελάτε σε επαφή με άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις για να μπορείτε να μοιράζεστε συμβουλές και να αλληλοϋποστηρίζεστε.
  • Μπορούν, μέσα από το παράδειγμά τους, να σας κάνουν να συνειδητοποιήσετε ότι μπορείτε να είστε χαρούμενοι και ανάπηροι ταυτόχρονα.
  • Σκεφτείτε την πιθανότητα να ενταχθείτε σε έναν σύλλογο για την υποστήριξη της αναπηρίας, εάν το θέλετε πολύ.
  1. Διατηρήστε τα χόμπυ σας ή βρείτε κάποιο νέο. Ίσως ήρθε η κατάλληλη στιγμή να γευτείτε κάτι που πάντα θέλατε να κάνετε.

Μέθοδος 2

Προετοιμαστείτε νομικά για την αναπηρία

  1.  Συνειδητοποιήστε πως η αναπηρία δεν σημαίνει ανεργία. Μία μέρα, εάν τραυματιστείτε ή αρρωστήσετε σοβαρά, ίσως μείνετε ανάπηροι. Είναι μία δραστική αλλαγή για τη ζωή.
  1. Αναρωτηθείτε για τα παρακάτω: Τι θα σας συνέβαινε εάν δεν ήσασταν πλέον σε θέση να φροντίσετε για κάτι που σας είναι απαραίτητο ή εάν δεν είχατε την οικονομική δυνατότητα να το αποκτήσετε; Έχετε χρήματα στην άκρη, στο λογαριασμό σας; Έχετε ένα μέρος όπου μπορείτε να ζήσετε με ασφάλεια, χωρίς την απειλή ότι θα χάσετε το σπίτι σας; Μπορείτε να βασιστείτε σε γονείς/φίλους/ άλλα μέλη της οικογένειας; Κάνετε αυτή τη συζήτηση τώρα.
  1. Εάν η οικογένειά σας δεν είναι κοντά σας, θα χρειαστεί να στραφείτε σε φίλους. Αυτό ίσως είναι δύσκολο.
  1. Μιλήστε σε κάποιον δικηγόρο, εάν το κρίνετε απαραίτητο. Ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε νομική βοήθεια επί πληρωμή. Οι δικηγόροι μπορούν να επιλέξουν τις περιπτώσεις που θα αναλάβουν. Οι καλοί εργάζονται με ποσοστά όμως άλλοι ίσως σας ζητήσουν προκαταβολή για να σας αναλάβουν.
  1. Προετοιμάστε το φάκελο για την αναπηρία σας. Αυτό ίσως είναι δύσκολο να το κάνετε από μόνοι σας, όμως μπορείτε να τα καταφέρετε (είναι απαραίτητο εάν δεν έχετε εισόδημα). Θα χρειαστεί να επισκεφτείτε όλες τις βασικές ειδικότητες γιατρών και να τους πείτε να συμπληρώσουν μία αναφορά. Βγάλετε φωτοτυπίες τα ιατρικά σας έγγραφα. Είναι μία χρονοβόρα διαδικασία. Ψάξετε να βρείτε μήπως υπάρχει μία πιο ελεύθερη περίοδος μέσα στο μήνα κατά την οποία μπορείτε να υποβάλετε όλα τα συμπληρωμένα σας έγγραφα.

Για να εκδοθεί μία απόφαση σχετικά με την αναπηρία σας απαιτούνται 3 – 12 μήνες ή και περισσότεροι. Να συμπεριλάβετε και μία καλογραμμένη επιστολή όπου θα επεξηγείτε τα προβλήματα υγείας σας και τους τρόπους αντιμετώπισης όσο πιο αναλυτικά γίνεται. Η αίτησή σας θα εκτιμηθεί από τον/τους γιατρό/ ούς «τους». Ο γιατρός θα σας κάνει πολλές ερωτήσεις. Μετά θα περιμένετε να ακούσετε την απόφαση.

Μέθοδος 3

Αντιμετωπίζοντας το χαμηλό εισόδημα

 

Κάποια ανάπηρα άτομα δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν οικονομικά τον εαυτό τους ή να βρουν εργασία. Εάν αυτό ισχύει και για εσάς, βρείτε τρόπους να ξοδεύετε λιγότερα.

  1. Να μάθετε να ζείτε με ένα μπάτζετ. Εάν η απόφαση σχετικά με την αναπηρία σας βγει θετική, ίσως περιμένετε να λαμβάνετε μόνο ένα τμήμα του εισοδήματός σας για να επιβιώνετε. Ελέγξτε τα επιδόματά σας και ζητήστε να μάθετε τι συμβαίνει με την περίπτωσή σας. Το να δηλωθείτε ως «ανάπηροι» είναι η μόνη σας επιλογή;
  1. Σταματήστε να τρώτε έξω. Πρώτα πληρώστε το νοίκι, τους φόρους και τους λογαριασμούς του ρεύματος. Τα έξοδα δευτερευούσης σημασίας μπορούν να περιμένουν.
  1. Σκεφτείτε την περίπτωση να ζήσετε με κατοικίδια και αποφασίστε για το εάν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα οικονομικά με το νέο σας χαμηλότερο εισόδημα. Πολλά ανάπηρα άτομα έχουν τα κατοικίδια ως απαραίτητη συντροφιά όμως και αυτά χρειάζονται τροφή και ιατρική φροντίδα. Από την άλλη πλευρά, συνήθως δύσκολα κάποιος παίρνει έναν μεγαλύτερο σε ηλικία σκύλο ή γάτα.
  1. Αναζητήστε τις εκπτώσεις όταν μπορείτε. Αγοράστε αντικείμενα από στοκ, αγοράστε ρούχα μόνο στο τέλος της περιόδου, οδηγήστε το αυτοκίνητό σας μέχρι να σωθούν εντελώς τα αποθέματα βενζίνης, πηγαίνετε σε εστιατόρια με έκπτωση, χρησιμοποιήστε κουπόνια ή αγοράστε προϊόντα σε χονδρική τιμή.
  1. Χαμηλώστε τη ζέστη και το A/C όσο περισσότερο μπορείτε. Επικεντρωθείτε σε κάτι που σας είναι απαραίτητο (τηλεόραση, υπολογιστής και τηλέφωνο) και αντικαταστείτε αυτό το κόστος με κάτι άλλο (όπως τη διασκέδαση).
  1. Αποφύγετε τις μάρκες, κατασκευάστε τα δικά σας Χριστουγεννιάτικα δώρα ή δώρα γενεθλίων, μάθετε να εμπορεύεστε, να κάνετε ανταλλαγές, να ανταλλάζετε τις δουλειές του σπιτιού με φίλους και γείτονες έτσι ώστε να μη χρειάζεται να πληρώνετε τεχνικούς.

Εάν κατασκευάζετε χειροποίητα προϊόντα, μπορείτε να συμμετέχετε σε δωρεάν επιδείξεις κομψοτεχνημάτων για να πουλάτε τα έργα σας.

  1. Ψάξτε τρόπους να προμηθεύεστε δωρεάν. Δείτε εάν στο γυμναστήριο υπάρχει κάποια μέρα χωρίς πολύ κόσμο και μπορείτε να γυμναστείτε για μία μέρα δωρεάν, χρησιμοποιείστε τους υπολογιστές της δανειστικής βιβλιοθήκης όπως και τα DVD, τα βιβλία ή τα περιοδικά. Πηγαίνετε περιπάτους, ακούστε ραδιόφωνο, απολαύστε τη φύση, βοηθήστε ένα παιδί να διαβάσει, κάνετε εθελοντισμό, προσφερθείτε να πάτε στο μπακάλικο για κάποιον ηλικιωμένο φίλο, εάν μπορείτε. Αναταξινομείστε τα πράγματά σας και δωρίστε τα μη χρησιμοποιούμενα αντικείμενά σας.
  1. Ζητήστε τη βοήθεια των παιδιών σας. Η μαμά δεν είναι πλέον το ATM. (Μην εκπλαγείτε εάν χρειαστεί να βάλετε τα παιδιά σας να πληρώσουν το λογαριασμό για να μη διακοπεί μία σύνδεση). Δεν έγινε και τίποτα!

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνων- www.wikihow.com

 

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Δραματική αύξηση στις νευρολογικές παθήσεις, που οδηγεί σε αναπηρίες και άλλες ασθένειες!

Βογιατζής Ηλίας

Της ακρωτηρίασαν και τα 2 πόδια: Άσχημα νέα για την 20χρονη φοιτήτρια στην Πάτρα που κατέρρευσε μέσα στη Σχολή της

newsitamea