Newsitamea.gr
NEWS FEED ΥΓΕΙΑ

Πως να Σταματήσετε να “Επιτίθεστε” στον Εαυτό σας: 9 Τρόποι να Θεραπεύσουμε τα Αυτοάνοσα Νοσήματα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ΟΙ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ «ΚΑΥΤΟ» ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ.

Οι φλεγμονές συνδέονται με σχεδόν γνωστές χρόνιες παθήσεις – καρδιαγγειακές παθήσεις, κακοήθειες, διαβήτη, παχυσαρκία, αυτισμό, άνοια ακόμη και κατάθλιψη. Παράλληλα, φλεγμονώδεις ασθένειες όπως οι αλλεργίες, το άσθμα, η αρθρίτιδα και τα αυτοάνοσα νοσήματα αυξάνονται δραματικά. Οι γιατροί συνήθως συνταγογραφούν παυσίπονα, αναλγητικά, ασπιρίνες, αντιφλεγμονώδη, στεροειδή και άλλα ισχυρά φάρμακα που δυστυχώς επηρεάζουν αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Η δυσκολία είναι ο εντοπισμός και η θεραπεία των υποκείμενων αιτιών που προκαλούν τις φλεγμονές και τις χρόνιες ασθένειες. Βασικές αιτίες των φλεγμονών είναι τα αλλεργιογόνα, οι λοιμώξεις, οι τοξίνες του περιβάλλοντος, η επιβαρυμένη διατροφή και το άγχος.

Περίπου 24 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από αυτοάνοσα νοσήματα, όπως ρευματοειδή αρθρίτιδα, λύκο, σκλήρυνση κατά πλάκας, ασθένεια του θυρεοειδούς, φλεγμονώδη νόσο των εντέρων κ.α. Αυτά συχνά αντιμετωπίζονται με ισχυρά φάρμακα που καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά η αιτία δεν αντιμετωπίζεται.

Αναζητώντας την αιτία.

Η πλειονότητα των γιατρών έχουν ως σκοπό να  καταστείλουν τη φλεγμονή με φάρμακα, χωρίς να εντοπίσουν και να θεραπεύσουν την αιτία. Η λειτουργική ιατρική είναι ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης για τις ασθένειες και μας βοηθά να κατανοήσουμε και να θεραπεύσουμε τις πραγματικές αιτίες κάθε φλεγμονής. Η λειτουργική ιατρική, θεραπεύοντας τις υποκείμενες αιτίες της φλεγμονής βοηθά σημαντικά τους ασθενείς, ώστε να παραμένουν υγιείς και να απολαμβάνουν τη ζωή τους.

Ας δούμε λοιπόν τι είναι το αυτοάνοσο νόσημα, πώς επηρεάζουν οι φλεγμονώδεις καταστάσεις τον οργανισμό μας, τις αιτίες που προκαλούν τις φλεγμονές, ενώ παράλληλα θα αναφέρουμε  εννέα τρόπους με τους οποίους μπορούμε να καταπολεμήσουμε αυτά τα ύπουλα νοσήματα!.

Αυτοάνοσο: Τι είναι και ποιες αιτίες το προκαλούν!

Ο κόσμος αντιμετωπίζει επιδημία αλλεργικών, ασθματικών και αυτοάνοσων διαταραχών. Οι αυτοάνοσες ασθένειες περιλαμβάνουν τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, τον λύκο, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, την ψωρίαση, την κοιλιοκάκη, την ασθένεια του θυρεοειδούς και πολλά άλλα σύνδρομα που είναι δύσκολο να ταξινομηθούν στον 21ο αιώνα. Αυτές είναι όλες οι αυτοάνοσες καταστάσεις και στη ρίζα τους συνδέονται με μία κεντρική βιοχημική διαδικασία: μια ανοσοαπόκριση, γνωστή και ως συστηματική φλεγμονή, που οδηγεί τον οργανισμό μας να επιτίθεται στους ιστούς του. Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι η άμυνα ενάντια στους εισβολείς. Είναι ο εσωτερικός στρατός και πρέπει να διακρίνει σαφώς τον φίλο από τον εχθρό.

Η αυτοανοσία εκδηλώνεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα παθαίνει σύγχυση και οι ιστοί βάλλονται από φιλική πυρά. Το σώμα καταπολεμά μια νοσηρή κατάσταση – μια λοίμωξη, μια τοξίνη, ένα αλλεργιογόνο, μια τροφή, ή το στρες – και με κάποιο τρόπο ανακατευθύνει την εχθρική επίθεση στις αρθρώσεις, τον εγκέφαλο, τον θυρεοειδή, το έντερο, το δέρμα, ακόμη και ολόκληρο το σώμα.

Αυτή η ανοσολογική σύγχυση προκύπτει από αυτό που αναφέρεται ως μοριακή μιμητορία. Οι συμβατικές προσεγγίσεις δεν διαθέτουν εκείνη τη μεθοδολογία που θα εντοπίσει την προσβολή που δημιουργεί το πρόβλημα. Η λειτουργική ιατρική χαρτογραφεί όλα εκείνα τα σημεία που μας πληροφορούν ποιο μόριο μιμούνται τα κύτταρα. Αυτό που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι αυτοάνοσες διαταραχές εμφανίζονται σχεδόν αποκλειστικά στις ανεπτυγμένες χώρες. Οι κάτοικοι τριτοκοσμικών περιοχών, χωρίς σύγχρονες ανέσεις, όπως τρεχούμενο νερό, νιπτήρες, πλυντήρια ρούχων και αποστειρωμένες αυλές δεν υποφέρουν από αυτές τις ασθένειες. Το παιχνίδι των παιδιών στην ύπαιθρο, η επαφή με το περιβάλλον και η έκθεση σε μολύνσεις εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα για να αναγνωρίσει τι είναι ξένο και τι είναι εμείς.

Τα αυτοάνοσα αποτελούν τεράστια επιβάρυνση για την υγεία καθώς συνιστούν την όγδοη κύρια αιτία θανάτου των γυναικών, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής του ασθενούς κατά οκτώ χρόνια, ενώ το κόστος είναι τεράστιο.

Δυστυχώς, πολλές από τις συμβατικές διαθέσιμες θεραπείες ενδεχομένως να επιδεινώσουν την κατάστασή μας. Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως το Advil, ή στεροειδή, ανοσοκατασταλτικά όπως η μεθοτρεξάτη και οι νέοι αναστολείς TNF-άλφα όπως το Enbrel ή το Remicade ενδεχομένως να οδηγήσουν σε εντερική αιμορραγία, νεφρική ανεπάρκεια, κατάθλιψη, ψύχωση, οστεοπόρωση, απώλεια μυϊκού ιστού και διαβήτη, λοίμωξη και καρκίνο·

Όταν αυτά τα φάρμακα χρησιμοποιούνται επιλεκτικά ενδεχομένως να βοηθήσουν κάπως τον πάσχοντα, ωστόσο δεν είναι μια μακροπρόθεσμη λύση. Κι όμως, υπάρχει ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης των αυτοάνοσων καταστάσεων.

Ανάρρωση από αυτοάνοσο νόσημα: Αντιμετώπιση της αιτίας της φλεγμονής!

O Dr Hyman μας διηγείται την ιστορία ενός ασθενή. Ο Σαμ, ένας ασθενής μου ήρθε να με δει, αφού είχε επισκεφτεί πολλούς συμβατικούς γιατρούς και η κατάστασή του παρέμενε στάσιμη. Κάποια στιγμή εκδήλωσε μια σειρά φλεγμονών, όπως χρόνιων λοιμώξεων στα ιγμόρεια και τον προστάτη. Οι γιατροί του συνταγογράφησαν αντιβιώσεις, ενώ αργότερα, λόγω ενός σοβαρού πόνου στο στήθος επισκέφτηκε το νοσοκομείο, όπου οι γιατροί λόγω πρησμένων λεμφαδένων διέγνωσαν αρχικά λέμφωμα, μια μορφή καρκίνου.

Για τρεις εβδομάδες ζούσε μέσα στην απόγνωση μέχρι να λάβει τα αποτελέσματα της βιοψίας. Κι όμως, δεν έπασχε από καρκίνο, αλλά από μια αυτοάνοση ασθένεια, την οποία οι γιατροί δυσκολεύονταν να ταυτοποιήσουν. Είχε πολλά παθολογικά ευρήματα – όπως χαμηλά επίπεδα λευκών αιμοσφαιρίων και αιμοπεταλίων, υψηλά επίπεδα αυτοαντισωμάτων όλων των τύπων (αντισώματα που προσβάλλουν τους ιστούς μας), υψηλές ανοσοσφαιρίνες (οι στρατιώτες του ανοσοποιητικού συστήματος) και αυτοάνοση ασθένεια του θυρεοειδούς. Ωστόσο, οι γιατροί δεν μπορούσαν να δώσουν μια τελική διάγνωση.

Εν τω μεταξύ, ο Σαμ εκδήλωσε μεταβολικό σύνδρομο με αποτέλεσμα να πάρει βάρος (προ-διαβήτης) λόγω φλεγμονής από την οποία έπασχε.

Εκείνη την περίοδο αποφάσισε να με επισκεφθεί. Εξέτασα τον Sam χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση λειτουργικής ιατρικής, σχετικά με τις υποκείμενες αιτίες και τις διαταραχές της χρόνιας ασθένειας. Στη συνέχεια άρχισα να αναζητώ τοξίνες, αλλεργιογόνα και λοιμώξεις – όλες τις συνήθεις αιτίες της φλεγμονής – και εντόπισα τις πραγματικές αιτίες των συμπτωμάτων.

Είχε πάρει τόσα πολλά αντιβιοτικά που είχε αλλοιωθεί η χλωρίδα ή τα βακτήρια του εντέρου και προκάλεσαν υπερβολική αύξηση ζύμωσης. Άρχισε να αναπτύσσει μυκητιάσεις σε μεγάλο μέρος του σώματός του και βρέθηκε ότι έπασχε από ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού στο έντερο και λόγω του συνδρόμου διαρρέοντος εντέρου αντιδρούσε σε πολλά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών προϊόντων και της γλουτένης. Παράλληλα, είχε εκτεθεί σε τοξίνες και είχε υψηλά επίπεδα υδραργύρου, ενώ υπέφερε από χρόνιες λοιμώξεις των ιγμορείων.

Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε γενική καθαριότητα του οργανισμού! Έλαβε θεραπευτική αγωγή με αντιμυκητικά, αντιβίωση για το ελικοβακτηρίδιο και ανακουφίστηκε από τις τροφικές αλλεργίες. Παράλληλα, τού χορηγήθηκε θεραπευτική αγωγή για το έντερο, αποτοξίνωση από τα μεταλλικά στοιχεία και καθαρισμός των ιγμορείων.

Oι εξετάσεις του έδειξαν ότι αυτή η εφαρμογή της λειτουργικής ιατρικής, ως νέου τρόπου σκέψης, βοηθά, τελικά, να φτάσει κανείς στο αίτιο και να το καταπολεμήσει, χωρίς να καταστείλει τα συμπτώματα μόνο με φάρμακα.

Ας δούμε μαζί τι μπορείτε να κάνετε εάν πάσχετε από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα.

Εννέα βήματα για τη θεραπεία ενός αυτοάνοσου νοσήματος.

Κάντε ιατρικές εξετάσεις για κρυφές μολύνσεις – ιούς, βακτήρια, κ.λπ. – και προσπαθήστε να τα θεραπεύσετε με τη βοήθεια ενός γιατρού.

Κάντε ιατρικές εξετάσεις για κρυμμένα αλλεργιογόνα ή δοκιμάστε τη διατροφή δίαιτα UltraSimple, η οποία έχει σχεδιαστεί για να εξαλείψει τα περισσότερα αλλεργιογόνα τροφίμων.

Κάντε εξετάσεις για κοιλιοκάκη, μια εξέταση αίματος που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε γιατρός.

Κάντε εξετάσεις για τοξικότητα των βαρέων μετάλλων. Ο υδράργυρος και άλλα μεταλλικά στοιχεία ενδεχομένως να προκαλέσουν αυτοανοσία.

Ρυθμίστε το έντερο και ενημερωθείτε για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Εντάξτε στη διατροφή σας θρεπτικά συστατικά όπως ιχθυέλαιο, βιταμίνη C, βιταμίνη D και προβιοτικά για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας με φυσικό τρόπο.

Γυμναστείτε τακτικά – είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες.

Χαλαρώστε, ξεκινήστε γιόγκα, πάρτε βαθιές αναπνοές, κάντε βιοανάδραση ή μασάζ, γιατί το άγχος επιδεινώνει την ανοσολογική αντίδραση.

Ενημερώστε το γιατρό σας σχετικά με λειτουργικές διαταραχές και ενημερωθείτε για τη θεραπευτική αγωγή που παρέχει η λειτουργική ιατρική.

Δοκιμάστε αυτές τις απλές συμβουλές και παρατηρήστε τα αποτελέσματα – θα διαπιστώσετε ότι θα αισθανθείτε καλύτερα, πιο υγιής. Ο καλύτερος τρόπος επίλυσης ενός ζητήματος είναι να αντιμετωπίζει κανείς την αιτία και όχι να απομακρύνει απλώς τα συμπτώματα μίας νόσου! Αξίζει τον κόπο να θεραπεύσουμε μόνοι μας τον εαυτό μας, άλλωστε θα ζήσουμε μαζί του για πάντα!

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ

naturalsoul.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika