Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πώς να χάσω το προγούλι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μπορεί να γυμνάζεστε, να τρέχετε, να περπατάτε και γενικώς να κρατάτε πάντα το σώμα σε (πολύ) καλή φυσική κατάσταση, όμως κάτι σας ξεφεύγει: η… ευρύτερη περιοχή του λαιμού, μαζί με το προγούλι. Κι επειδή το διπλοσάγονο είναι κάπως αντιαισθητικό και «κόβει» πολλή από τη γοητεία σας, δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να του πείτε αντίο.

Ασκήσεις του καναπέ: Οι θαυματουργές

Ίσως ακούτε τη λέξη γυμναστική και φεύγετε τρέχοντας, όμως αυτές οι ασκήσεις μπορούν να γίνουν ανά πάσα ώρα και στιγμή από την άνεση του κρεβατιού ή του καναπέ σας.

Φιλήστε το… ταβάνι

Πώς να χάσω το προγούλι

Καθίστε ίσια και γείρετε προς τα πίσω το κεφάλι έτσι ώστε να βλέπετε το ταβάνι. Τότε, «σουφρώστε» όσο περισσότερο μπορείτε τα χείλη σας σαν να στέλνατε ένα φιλί στον αέρα. Λογικά, θα νιώθετε ένα «τράβηγμα» στην περιοχή του λαιμού. Μείνετε με τη στάση του φιλιού για 5 δευτερόλεπτα, έπειτα χαλαρώστε το στόμα και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Δύο σετ των 15 επαναλήψεων αρκούν.

Γύρω- γύρω το κεφάλι!

Πώς να χάσω το προγούλι

Μία από τις πιο εύκολες αλλά σημαντικές ασκήσεις. Έχοντας ίσιο τον κορμό σας, αρχίστε να περιστρέφετε το κεφάλι, σχηματίζοντας έναν νοητό κύκλο. Αν νιώσετε ενοχλήσεις ή για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να κάνετε την άσκηση, σχηματίστε ένα ημικύκλιο (με περιστροφή από ώμο σε ώμο, όπως στο παρακάτω βίντεο). Ολοκληρώστε ένα σετ των 10 επαναλήψεων από τη μία μεριά κι ακόμα ένα από την άλλη.

Stretching στον λαιμό

Πώς να χάσω το προγούλι

Εκτός από το να χάσετε το προγούλι, το πλάγιο στρέτσινγκ στον λαιμό θα σας βοηθήσει και να χαλαρώσετε. Στο παρακάτω βίντεο, θα δείτε πώς να κάνετε πρώτα ένα χαλαρωτικό ζέσταμα και στο τρίτο λεπτό θα δείτε ακριβώς την άσκηση.

Μείνετε σ’ αυτή τη στάση για δέκα δευτερόλεπτα και κάντε την ίδια άσκηση και στην αντίθετη πλευρά. Τρεις επαναλήψεις αρκούν.

Η άσκηση του ροφού

Γυρίστε προς τα πίσω το κεφάλι και, αφού κάνετε ένα μικρό ζέσταμα, αρχίστε να ανοιγοκλείνετε τα χείλη, όπως στο βίντεο:

Εφαρμόστε δύο σετ των δέκα επαναλήψεων.

Βγάλτε γλώσσα

Πώς να χάσω το προγούλι

Ναι, καλά ακούσατε! Ανοίξτε το στόμα όσο περισσότερο μπορείτε και βγάλτε έξω τη γλώσσα… όσο περισσότερο μπορείτε, μέχρι να νιώσετε ότι το σαγόνι και ο λαιμός «σφίγγουν». Μετρήστε μέχρι το δέκα σ’ αυτή τη στάση και έπειτα χαλαρώστε. Δέκα επαναλήψεις είναι αρκετές.

Διατροφή

Προτιμήστε το λευκό κρέας

Οι τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος, όπως το μοσχάρι και το χοιρινό, μπλοκάρουν τις αρτηρίες και βοηθούν το λίπος να «κάθεται». Γι’ αυτό, προτιμήστε το καθαρό κρέας είτε από κοτόπουλο είτε από γαλοπούλα.

Πράσινο τσάι

Εκτός του ότι είναι ένα από τα πιο πλούσια ροφήματα σε αντιοξειδωτικά, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά ωφέλιμο.

Βιταμίνη Ε: Ο σύμμαχός σας

Πώς να χάσω το προγούλι

Τα πράσινα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το μαύρο ρύζι και οι ξηροί καρποί είναι μερικές από τις πιο ωφέλιμες τροφές που προλαμβάνουν τη γήρανση του δέρματος από την έκθεσή μας στον ήλιο και τις περιβαλλοντικές συνθήκες, με το προγούλι να είναι ένα από τα δυσάρεστα αποτελέσματά της.

Αποφύγετε τα ροφήματα με καφεΐνη που προκαλούν κατακράτηση

Η κατακράτηση οδηγεί στο φούσκωμα που με τη σειρά του οδηγεί στο… διπλοσάγονο. Περιορίστε την κατανάλωση καφέ, αναψυκτικών και αλκοόλ και φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Έτσι, ο οργανισμός θα αποβάλλει τις τοξίνες και το «φούσκωμα» κάτω απ’ το λαιμό θα υποχωρήσει πιο γρήγορα.

Μασήστε τσίχλα

… χωρίς ζάχαρη φυσικά! Είναι μια από τις πιο ευχάριστες ασκήσεις που θα γυμνάσουν την περιοχή του λαιμού και το διπλοσάγονο, χωρίς να σας κουράσουν.

Η στάση του σώματος

Πώς να χάσω το προγούλι

Την αφήσαμε τελευταία αλλά είναι εξαιρετικά σημαντική. Τη σήμερον ημέρα που όλοι είμαστε σκυμμένοι πάνω από την οθόνη του κινητού ή του τάμπλετ πολλές ώρες της ημέρας, δεν καταλαβαίνουμε πώς επηρεάζουμε την εμφάνισή μας. Το να έχουμε συνεχώς το κεφάλι σκυμμένο προς τα μπροστά, μαζί με την έλλειψη άσκησης οδηγεί στην ελλιπή κυκλοφορία  του αίματος και του οξυγόνου στην περιοχή, δίνοντας το πράσινο φως στο διπλοσάγονο.

Γι’ αυτό, προσέξτε τη στάση του σώματός σας και φροντίστε ο λαιμός και η σπονδυλική σας στήλη να είναι στην ίδια ευθεία, ακόμα κι όταν κάθεστε. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να κάνετε μασάζ στην περιοχή, που θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος.

www.mama365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεφροί: 5 συμβουλές για να τους προφυλάξετε – Τα σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα

Efi Nika

Χάστε 8 κιλά και ρίξτε κοιλιά και χοληστερόλη με αυτό το πασίγνωστο και πανάρχαιο γιατροσόφι

Efi Nika

Το αντικαρκινικό φρούτο που προστατεύει την καρδιά και βοηθά στην απώλεια βάρους

Penni Syggrou