Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πώς να αντιμετωπίσετε την ΣΚΠ (Πολλαπλή Σκλήρυνση) με έναν εντελώς Φυσικό Τρόπο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

treat-multiple-sclerosis-natural-way

Η φύση παρέχει θεραπεία και για τη ΣΚΠ όπως και για κάθε άλλο πρόβλημα υγείας. Όπως γνωρίζουμε όλοι, οι φαρμακευτικές εταιρείες προσφέρουν πολλαπλά είδη φαρμάκων όμως το κόστος τους είναι συνήθως υψηλό και περιέχουν πολλά χημικά στοιχεία που περισσότερο βλάπτουν παρά ωφελούν. Σήμερα, όμως, δεν θα αναφερθούμε σ’ αυτά αλλά θα σας παρουσιάσουμε ένα εντελώς φυσικό και υγιεινό εναλλακτικό φάρμακο κατασκευασμένο από άκρως αποτελεσματικά βότανα.

Η ΣΚΠ είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και γι’ αυτό, ως μέσο θεραπείας, θα πρέπει πάντα να επιλέγει κανείς τα καλύτερα και φρεσκότερα βότανα το καλοκαίρι και να χρησιμοποιεί με προσοχή ξηρά βότανα κατά τη διάρκεια του χειμώνα (συμβουλευτείτε πάντα το γιατρό). 

Πρώτο στη λίστα μας βρίσκεται το βότανο οξυλίς η ξυνίθρα (OXALIS acetosella). Συλλέξτε τα φύλλα αυτού του βοτάνου και αναμείξτε τα στο μπλέντερ. Μπορείτε να προσθέτετε 3-5 σταγόνες από αυτό το μείγμα στο καθημερινό σας τσάι, κάθε 6 ώρες.

Κάνετε μασάζ με φυτικό έλαιο – βαλσαμέλαιο (St. John’s wort oil), βότανα από χαμομήλι και άγριο θυμάρι. Θα παρατηρήσετε τα θεαματικά τους αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τρόπος προετοιμασίας

Τοποθετήστε όλα τα προαναφερθέντα βότανα σε ένα γυάλινο μπουκάλι και ρίξτε ελαιόλαδο  από πάνω τους. Αφήστε το μπουκάλι σε ένα ζεστό μέρος για 10 ημέρες περίπου έτσι ώστε οι φαρμακευτικές ιδιότητες των βοτάνων να δράσουν και το ελαιόλαδο να εμποτιστεί με αυτές.

Μπορείτε επίσης να προετοιμάσετε ένα μείγμα με βαλσαμέλαιο (St. John’s wart ή αλλιώς Cantarion oil), χαμομήλι και αγριαψιθιά και να κάνετε μασάζ στην πλάτη, τους συνδέσμους και τους γοφούς σας. Εάν αρχίσετε να αισθάνεστε μούδιασμα γύρω από την πλάτη σας, τοποθετήστε πάνω της ζεστές κομπρέσες πασπαλισμένες με κοινό αλεύρι από σύμφυτο.

Αναμείξτε το αλεύρι σύμφυτου με ζεστό νερό για να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Χύστε μία μικρή ποσότητα από αυτό σε μία πετσέτα και προσθέστε και λίγες σταγόνες λάδι. Τοποθετήστε την πετσέτα με το μείγμα στην πάσχουσα περιοχή και αφήστε το να δράσει. Επίσης, οι ειδικοί συνιστούν την καθημερινή κατανάλωση τσαγιού αγριαψιθιάς, κάθε πρωί και βράδυ πριν κοιμηθείτε.

Επιπλέον, οι ειδικοί συνιστούν και τη χρήση κομπρέσας εμποτισμένης με έλαιο Maurer στο λαιμό. Επιπλέον, μπορείτε να δοκιμάσετε και το συνδυασμό βαλσαμέλαιου, αγριαψιθιάς, άγριου θυμαριού και ιππουρίδας. Όλα αυτά τα βότανα είναι άκρως αποτελεσματικά για περιπτώσεις παράλυσης ήπιας μορφής.

Χρησιμοποιήστε 100 γραμμ. από το μείγμα βοτάνων και προσθέστε το σε κρύο νερό. Αφήστε το όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωινό, ζεστάνετε το μείγμα και χύστε το στη μπανιέρα σας που θα είναι ήδη γεμάτη με νερό. Μπείτε στη μπανιέρα για περίπου 20 λεπτά και βεβαιωθείτε πως η στάθμη του νερού βρίσκεται πάνω από το ύψος των νεφρών σας. Έπειτα από το μπάνιο, χαλαρώστε στο κρεβάτι σας για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα.

Και μία ακόμη φυσική θεραπεία με κομπρέσες και κυνόροδο. Αναμείξτε καλά  και αλείψτε το μείγμα σε μία ζεστή πετσέτα και τοποθετήστε την στην πάσχουσα περιοχή. Αφήστε την εκεί για όλο το βράδυ. Εάν αρχίσετε να αισθάνεστε δυσφορία, απομακρύνετε τις κομπρέσες.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς το πόσο έντονα η καθημερινή διατροφή μπορεί να επηρεάσει τη ΣΚΠ, μίας ασθένειας που θεωρείται ανίατη. 

Συμβουλευτείτε πάντα το γιατρό σας .

 Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας / www.healthyfoodstar.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεφροί: 5 συμβουλές για να τους προφυλάξετε – Τα σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα

Efi Nika

Χάστε 8 κιλά και ρίξτε κοιλιά και χοληστερόλη με αυτό το πασίγνωστο και πανάρχαιο γιατροσόφι

Efi Nika

Το αντικαρκινικό φρούτο που προστατεύει την καρδιά και βοηθά στην απώλεια βάρους

Penni Syggrou