Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Πώς επηρεάζει η κατάθλιψη ανθρώπους με καρδιακά προβλήματα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πώς επηρεάζει η κατάθλιψη ανθρώπους με καρδιακά προβλήματα

Πώς επηρεάζει η κατάθλιψη ανθρώπους με καρδιακά προβλήματα.

Περίπου το ένα πέμπτο των ασθενών με καρδιαγγειακή νόσο έχουν κατάθλιψη, που μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην υγεία και την περίθαλψή τους. Αυτό αναφέρει έρευνα που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της American Heart Association στη Βιρτζίνια

Ερευνητές του Baptist Health South Florida πραγματοποίησαν δυο έρευνες μελετώντας πτυχές κατάθλιψης και καρδιαγγειακής νόσου.

Στην πρώτη, χώρισαν ενήλικες καρδιοπαθείς σε 2 ομάδες: όσους είχαν κατάθλιψη και όσους δεν είχαν. Στη συνέχεια χώρισαν τη δεύτερη ομάδα σε 2 υποομάδες: σε όσους είχαν υψηλό κίνδυνο κατάθλιψης και σε όσους είχαν χαμηλό.

Ανακάλυψαν ότι ασθενείς με υψηλό κίνδυνο κατάθλιψης είχαν χειρότερες εμπειρίες περίθαλψης, αυξημένη χρήση υπηρεσιών στα επείγοντα, φτωχότερη θεώρηση της υγείας τους και χαμηλότερη ποιότητα ζωής λόγω περίθαλψης, σε σχέση με όσους είχαν διαγνωστεί με κατάθλιψη.

Στη δεύτερη έρευνα, επιστήμονες συνέκριναν τη χρήση πηγών υγείας και τις δαπάνες, σε ασθενείς με καρδιακή προσβολή, με και χωρίς κατάθλιψη.

Διαπίστωσαν ότι ασθενείς με καρδιακή προσβολή και κατάθλιψη είχαν 54% περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν και 43% περισσότερες να χρειαστούν επείγουσα περίθαλψη σε σχέση με όσους δεν είχαν κατάθλιψη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτές οι έρευνες υποδεικνύουν ότι η επιθετική εξέταση για κατάθλιψη σε ανθρώπους με καρδιαγγειακή νόσο θα μπορούσε να βελτιώσει τις εμπειρίες των ασθενών και την αποτελεσματικότητα της περίθαλψης και να μειώσει το κόστος.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 φαινομενικά αθώες φράσεις που, στην πραγματικότητα, είναι προσβλητικές

Efi Nika

Επιληψία: Σημαντική ανακάλυψη ανοίγει τον δρόμο για αποτελεσματική αντιμετώπιση σε δύσκολες περιπτώσεις

newsitamea

Αποτοξίνωση ντοπαμίνης: Τι είναι και πως λειτουργεί – Τι πρέπει να κάνετε αν θέλετε να τη δοκιμάσετε

Γιώργος Newsitamea