Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Πολλαπλούν Μυέλωμα: Κορυφαίοι Έλληνες γιατροί μιλούν για τα νεότερα στην θεραπεία!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η από του στόματος χορηγούμενη λεναλιδομίδη είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη και μοναδική θεραπεία συντήρησης γι’ αυτούς τους ασθενείς. Το iatropedia εξασφάλισε αποκλειστικές δηλώσεις του πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Μελέτιου Δημόπουλου και του αναπληρωτή καθηγητή του ΕΚΠΑ, Ευάγγελου Τέρπου για την ασθένεια αλλά και για τα νεότερα σε επίπεδο αντιμετώπισης.

Η Άδεια Κυκλοφορίας της λεναλιδομίδης έχει επικαιροποιηθεί και συμπεριλαμβάνει τη νέα αυτή ένδειξη. Έτσι, θα προστίθεται στις υφιστάμενες ενδείξεις για το πολλαπλούν μυέλωμα, ως συνδυαστική θεραπεία.

Αυτό θα ισχύει, είτε για ασθενείς, που δεν είναι κατάλληλοι για μεταμόσχευση και είναι νεοδιαγνωσθέντες, είτε για όσους έχουν λάβει τουλάχιστον μία προηγούμενη θεραπεία.

«Το πολλαπλούν μυέλωμα είναι μία σχετικά συχνή νεοπλασία που οφείλεται στην αύξηση των πλασματοκυττάρων του μυελού των οστών. Μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα από τα οστά και τους νεφρούς, ενώ συχνά συνδυάζεται με αναιμία.

Οι θεραπευτικές εξελίξεις στο πολλαπλούν μυέλωμα την τελευταία εικοσαετία είναι πολύ σημαντικές και έχουν οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των ποσοστών επιβίωσης των ασθενών. Παρά το γεγονός αυτό, πολλοί ασθενείς υποτροπιάζουν μετά την επίτευξη της αρχικής ύφεσης.

Επομένως, είναι σημαντικό να υπάρξουν θεραπευτικές προσεγγίσεις που να παρατείνουν την πρώτη ύφεση όσο γίνεται περισσότερο. Αυτό είναι επιθυμητό τόσο στους ηλικιωμένους ασθενείς που αντιμετωπίζονται χωρίς μεγαθεραπεία όσο και στους νεότερους ασθενείς μετά από μεγαθεραπεία και αυτόλογη μεταμόσχευση αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων». Αυτό τόνισε ο Δρ. Μελέτιος Δημόπουλος, Καθηγητής Αιματολογίας ΕΚΠΑ, Διευθυντής Θεραπευτικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».

Η φαρμακευτική ουσία

«Μετά την αυτόλογη μεταμόσχευση, οι περισσότεροι ασθενείς θα εμφανίσουν και πάλι υποτροπή ή εξέλιξη της νόσου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών, η λεναλιδομίδη ως θεραπεία συντήρησης μετά από μεταμόσχευση, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της υποτροπής.

Μπορεί επίσης, να καθυστερήσει την εξέλιξη της νόσου και να παρατείνει σημαντικά τη συνολική επιβίωση με ένα ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας και ανοχής σε βάθος χρόνου», σχολίασε ο Δρ. Ευάγγελος Τέρπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Αιματολογίας ΕΚΠΑ, Θεραπευτική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».

Δείτε την συνέντευξη του κ. Δημόπουλου:


Δείτε τη συνέντευξη του κ. Τέρπου:

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea

+700 ευρώ στον μισθό και δικό σου σπίτι: Το νησί της Ελλάδας που μοιράζει λεφτά σε όποιον πάει για δουλειά – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika