Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ποιες ειδικές κατηγορίες πολιτών «μπαίνουν» στο μητρώο του ΟΑΕΔ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ποιες ειδικές κατηγορίες πολιτών «μπαίνουν» στο μητρώο του ΟΑΕΔ

Δικαίωμα εγγραφής στο μητρώο το ΟΑΕΔ θα έχουν στο εξής και όσοι πρόσφυγες διαμένουν σε δομές προσωρινής φιλοξενίας, όσοι πολίτες είναι άστεγοι, όσοι έχουν πέσει θύματα οικογενειακής βίας και όσοι χρήζουν ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.

Απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού, ορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατίθενται από αυτές τις πολύ ειδικές περιπτώσεις πολιτών για να γίνει η εγγραφή τους στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Αυτά είναι:

γ) Βεβαίωση Δομών προσωρινής Φιλοξενίας ή βεβαίωση διαμονής σε παραχωρημένο ακίνητο ή παραχωρητήριο συμβόλαιο για άνεργους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

δ) Βεβαίωση διαμονής από Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων/Υπνωτήριο ή βεβαίωση από Κοινωνική Υπηρεσία ότι ο ωφελούμενος διαβιεί στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα ή βεβαίωση διαμονής σε ειδικές δομές φιλοξενίας ή σε Μονάδες Κλειστής Φροντίδας ή σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ή σε Ξενώνες Μεταβατικής Φιλοξενίας Αστέγων ή Κοινωνικό Ξενώνα Βραχυχρόνιας Φιλοξενίας για άνεργους αστέγους.

ε) Βεβαίωση φιλοξενίας από αντίστοιχες Δομές Φιλοξενίας για:

– Άνεργες γυναίκες που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Γυναικών θυμάτων βίας.

– Ανέργους που φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δεν σπουδάζουν και δεν έχουν πρόσβαση σε κατοικία.

– Ανέργους που φιλοξενούνται σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (οικοτροφεία, ξενώνες κ.τλ.) ή είναι δικαιούχοι του προγράμματος Προστατευομένων Διαμερισμάτων του αριθμ. 9 του ν. 2716/1999.

www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπήκε στο δωμάτιο και βρήκε την φίλη της κρεμασμένη: Νεκρή 22χρονη στα Χανιά, αυτοκτόνησε στο σπίτι της

Efi Nika

Τα πράγματα για τα οποία μετανιώνουν οι 30άρηδες

Efi Nika

Έπιασε το στήθος του και σωριάστηκε μέσα στο γήπεδο: Σοκ στον αγώνα Ουντινέζε – Ρόμα, «πάγωσαν» οι παίκτες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika