Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ποιες διατροφικές τάσεις να περιμένουμε μέσα στο 2018;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ποιες διατροφικές τάσεις να περιμένουμε μέσα στο 2018;

Τα τελευταία χρόνια οι τάσεις της διατροφής κάνουν στροφή στην υγεία και το 2018 συνεχίζει την προσπάθεια να γίνουμε πιο λεπτοί και υγιείς.

Τα superfoods είναι μια από τις τάσεις των τελευταίων ετών που όλοι έχουμε ακολουθήσει, άλλοι περισσότεροι, άλλοι λιγότερο, γεμίζοντας τα ντουλάπια της κουζίνας με γκότζι μπέρι, τζίντζερ, κουρκουμά και αβοκάντο. Ας ρίξουμε, όμως, μια ματιά, πέρα από τα κλασικά, τι θα υπερισχύσει στη διατροφή τη χρονιά που έρχεται, ώστε να δοκιμάσουμε κι εμείς νέα, γευστικά και υγιεινά πράγματα.

Σούπες
Είναι comfort, είναι θρεπτικές, είναι υγιεινές και κερδίζουν συνεχώς έδαφος, κάνοντάς μας να δοκιμάσουμε λαχανικά που αλλιώς δεν θα βάζαμε στο πιάτο μας, όπως μπρόκολο, κολοκύθα κ.ο.κ. Ταυτόχρονα, είναι ενυδατικές και αν δεν τις φορτώσετε με κρέμες γάλακτος, είναι ιδανικές για τη διατροφή και την υγεία σας.

Προσοχή στο τηγάνισμα
Τα βαριά τηγανισμένα φαγητά έχουν φύγει από τη διατροφική «μόδα» προ πολλού. Έδαφος κερδίζουν οι συσκευές air-fryer, που χρησιμοποιούν τεχνολογία γρήγορου αέρα και απαιτούν ελάχιστο ή καθόλου λάδι. Έτσι, παίρνουμε το ίδιο αποτέλεσμα με πολύ λιγότερο λίπος και θερμίδες.

Ποιες διατροφικές τάσεις να περιμένουμε μέσα στο 2018;

Καφές με… ενίσχυση
Η προσθήκη λίγης σκόνης πρωτεΐνης ή maca (ρίζα που μοιάζει με γογγύλι) στον πρωινό σας καφέ φαίνεται να είναι η νέα τάση στο πρωινό ξύπνημα.

Εξωτικά μπαχαρικά
Ο κουρκουμάς μονοπώλησε αρκετά το ενδιαφέρον μας τα τελευταία χρόνια. Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα και για τα μπαχαρικά που έρχονται από το Μαρόκο και περιλαμβάνουν κύμινο, κόλιανδρο και κάρδαμο. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσετε τον κουρκουμά!

Πρωτεΐνη από φυτά
Η διατροφή που βασίζεται σε χορτοφαγικές αρχές φαίνεται να διαδίδεται όλο και περισσότερο και να γίνεται δημοφιλής μέσα στο 2018. Οι πηγές φυτικής πρωτεΐνης, όπως οι φακές, η κινόα, το tempeh, η πρωτεΐνη κάνναβης ανεβαίνουν στην εκτίμηση του κόσμου και όσων θέλουν να μειώσουν το κρέας από τη διατροφή τους σταδιακά.

Ποιες διατροφικές τάσεις να περιμένουμε μέσα στο 2018;

Ιδιαίτερα σνακ
Ψάχνετε τρόπους να εμπλουτίσετε τα σνακ και τη γεύση σας; Δοκιμάστε ενταμάμε με ντρέσινγκ και φρέσκα φασολάκια με αλάτι, για έξτρα πρωτεΐνη, σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνη C, μαγγάνιο και φυλλικό οξύ.

Γνωρίστε το ghee
Προέρχεται από την ινδική κουζίνα και είναι γνωστό ως «καθαρισμένο» βούτυρο, που σημαίνει ότι δεν περιέχει λακτόζη και πέπτεται εύκολα, αφού έχει παραχθεί από βρασμό του βουτύρου αγελάδας, ώστε να αφαιρεθούν το νερό, η πρωτεΐνη και τα σάκχαρα. Έχει πλούσια γεύση που θυμίζει ξηρό καρπό και κερδίζει συνεχώς έδαφος. Έδαφος κερδίζουν, βέβαια, και τα φυτικά βούτυρα, όπως βούτυρο αμυγδάλου, κάσιους, καρύδας κ.λπ. και θα βρείτε πολλές συνταγές με αυτά.

Ποιες διατροφικές τάσεις να περιμένουμε μέσα στο 2018;

Vegan επιδόρπια
Τα γλυκά χωρίς ίχνος προϊόντων ζωικής προέλευσης φαίνεται πως θα μας κατακτήσουν τη χρονιά που έρχεται, αφού πλέον οι συνταγές είναι άπειρες. Κάποια, βέβαια, μπορεί να μην είναι απολύτως vegan, αλλά να έχουν χρησιμοποιήσει π.χ. λάδι καρύδας αντί για βούτυρο, διατηρώντας άλλα υλικά ζωικής προέλευσης, αλλά και πάλι τα φυτικής βάσης τρόφιμα δίνουν δυναμικά το «παρών».

Στην υγειά σας με mocktail
Όσο περισσότερο οι έρευνες πληθαίνουν για τις βλαβερές συνέπειες του αλκοόλ στον οργανισμό, τόσο πληθαίνουν και mocktail, δηλαδή κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, με περίτεχνα και καινοτόμα υλικά.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika