Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η πιο παχιά γυναίκα στον κόσμο «ζυγίζει τουλάχιστον 450 κιλά»

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μία γυναίκα από την Αίγυπτο που πιστεύεται ότι είναι η πιο παχιά στον κόσμο, καθώς υπολογίζεται ότι ζυγίζει τουλάχιστον 450 κιλά, θα υποβληθεί σε επείγουσα εγχείρηση για αδυνάτισμα.

Η 36χρονη Εμάν Αχμέντ Αμπντ Ελ Άτι θα μεταφερθεί αεροπορικώς από το Κάιρο στο Μουμπάι (πρώην Βομβάη) της Ινδίας όπου θα χειρουργηθεί από έναν ειδικό στις εγχειρήσεις για αδυνάτισμα.

Η οικογένειά της δήλωσε ότι δεν έχει βγει από το σπίτι της εδώ και 25 χρόνια, εξαιτίας ενός σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδίου που την άφησε κατάκοιτη στο κρεβάτι.

Όπως δήλωσε στο BBC ο γιατρός που συμφώνησε να την αναλάβει, ο δρ Muffazal Lakdawala, με βάση το ιατρικό ιστορικό και τις φωτογραφίες της υπολογίζει ότι ζυγίζει τουλάχιστον 450 κιλά.

Σύμφωνα με τη μητέρα της, η νεαρή γυναίκα ζύγιζε 5 κιλάόταν γεννήθηκε και διαγνώσθηκε με ελεφαντίαση, μία παρασιτική νόσο που προκαλεί οιδήματα στα άκρα και σε άλλα τμήματα του σώματος.

Μέχρι τα 11 της χρόνια οι διογκώσεις στα πόδια της ήταν τόσο σοβαρές ώστε δεν μπορούσε να σταθεί όρθια και μπουσουλούσε, ενώ το σωματικό βάρος της είχε ήδη εκτιναχθεί στα ύψη. Και μετά έπαθε το εγκεφαλικό που την άφησε κατάκοιτη.

Ο δρ Lakdawala είπε ότι δεν πιστεύει πως πάσχει από ελεφαντίαση, αλλά από σχετιζόμενο με την παχυσαρκία λεμφοίδημα που προκαλεί σοβαρή διόγκωση στα πόδια.

Η μεταφορά της κυρία Αμπντ Ελ Άτι στην Ινδία αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον δύο-τρεις μήνες.

Πηγή : tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρπαξε τον σταυρό και την χτύπησε: Χαμός σε κηδεία πάνω από τον τάφο του νεκρού, ο αδερφός τσακώθηκε με τη νύφη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika