Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η «πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο» μιλά για τη ζωή της!!!-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μία γυναίκα η οποία δεν μπορεί να πάρει βάρος και είναι τόσο λιπόσαρκη ώστε κάποτε την αποκάλεσαν ως την πιο άσχημη στον κόσμο, μίλησε δημοσίως για την μάχη της με τους τραμπούκους του ίντερνετ.

Το 2006, στα 17 της χρόνια, η Λίζι Βελάσκεζ βρήκε δημοσιευμένο στο διαδίκτυο ένα βίντεο στον οποίο, πέραν του χαρακτηρισμού «η πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο», υπήρχαν χιλιάδες κακόβουλα σχόλια που της συνιστούσαν να αυτοκτονήσει.

Ωστόσο η νεαρή γυναίκα από το Τέξας δεν πτοήθηκε, άντεξε τις επιθέσεις, έγινε εμπνευσμένη ομιλήτρια εναντίον του εκφοβισμού, έγραψε δύο βιβλία για εφήβους και δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ το οποίο ελπίζει ότι θα βοηθήσει τα θύματα του διαδικτυακού εκφοβισμού να ξεπεράσουν την κακοποίηση που υφίστανται.

«Ήθελα πολύ να κάνω αυτό το ντοκιμαντέρ αλλά όχι μόνο για μένα», δήλωσε η κυρία Βελάσκεζ στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή Sunrise της αυστραλιανής τηλεόρασης όπου το παρουσίασε την Παρασκευή.

«Ήθελα να μάθει ο κόσμος την ιστορία μου, να ταυτιστεί μαζί μου, να μπει στη θέση μου και να δει πως είναι».

Η κυρία Βελάσκεζ έχει γεννηθεί με μία σπάνια γενετική ασθένεια που αποκαλείται νεογνικό προγηροειδές σύνδρομο και της προσδίδει γερασμένη εμφάνιση.

Το σύνδρομο προσβάλλει το πρόσωπο, τον μυϊκό τόνο, τον εγκέφαλο, την καρδιά, τα μάτια (είναι ήδη τυφλή από το δεξιό και έχει μεγάλο μέρος της όρασης στο αριστερό) και τα οστά, ενώ την εμποδίζει να αυξήσει το σωματικό βάρος της. Έτσι, στα 27 της χρόνια ζυγίζει μόλις 29 κιλά σε ύψος 1,55 μέτρα.

Η κυρία Βελάσκεζ είπε ότι παρότι και ως παιδί είχε πέσει θύμα εκφοβισμού, το βίντεο του 2007 είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

«Με έκανε να νιώσω απαίσια, ήταν τρομερό, ένιωθα να βουλιάζω και ταυτοχρόνως ένιωσα τρομερό θυμό, για πολύ καιρό δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ», είπε.

Χρειάστηκε δύο χρόνια, αλλά τελικά ανέκτησε το ψυχικό σθένος να αξιοποιήσει την τραυματική αυτή εμπειρία για κάτι καλό.

photo-1

Το ντοκιμαντέρ τιτλοφορείται «A Brave Heart: The Lizzie Velasquez Story» και είχε πρωτοπαρουσιαστεί πέρυσι στο φεστιβάλ μουσικής και κινηματογράφου SXSW του Τέξας.

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika

Εκείνη 22 ετών, πάμπλουτος 63άρης ο σύζυγός της: «Δεν τον παντρεύτηκα για τα λεφτά του», λέει περήφανη η ίδια – ΦΩΤΟ

Efi Nika

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika