Newsitamea.gr
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΥΦΛΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η πιο ¨άσχημη¨ γυναίκα στον κόσμο, μιλά για τη ζωή της και το θάρρος που σε καθορίζει για το ποίος είσαι!-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Lizzie-Velasquez-The-Trent-4

Η πιο ¨άσχημη¨ γυναίκα στον κόσμο, μιλά για τη ζωή της και το θάρρος που σε καθορίζει για το ποίος είσαι!-ΒΙΝΤΕΟ

Η Λίζυ(Lizzie Velasquez) γεννήθηκε με την πιο σπάνια ασθένεια, μιας και μόλις άλλα 2 άτομα στον πλανήτη έχουν βρεθεί που να πάσχουν από αυτήν! Είναι 25 ετών, ζυγίζει μόλις 29 κιλά, καταναλώνει τα πάντα από τροφές καθημερινά που φτάνουν τις 5000 θερμίδες. Παρόλα αυτά δε μπορεί με τίποτα να πάρει βάρος. Δεν έχει νευρική ανορεξία αλλά η ασθένεια της, δεν της επιτρέπει να πάρει καθόλου βάρος και έχει 0% λίπος στο σώμα της.

lizzieVelasquez4

Δεν υπάρχει επίσημη ονομασία για την ασθένεια της. Το πανεπιστήμιο του Τέξας(University of Texas Southwestern Medical Center), εξέφρασε ότι ίσως να είναι μια μορφή νεογνικού συνδρόμου πρόωρης γήρανσης. Η κατάσταση της είναι παρόμοια με της προγηρίας, όμως δεν οδηγεί στο θάνατο. Το ανοσοποιητικό της  είναι ασθενές, είναι τυφλή από το δεξί μάτι και έχει περιορισμένη όραση από το αριστερό. Οι γιατροί είχαν πει στους γονείς της ότι δε θα μπορεί να μιλήσει, να περπατήσει, να μπουσουλήσει καν, μονή της. Οι ίδιοι όμως επέμειναν ότι θέλουν να την πάρουν σπίτι, να τη μεγαλώσουν  και να την αγαπήσουν.

 «Η ζωή μου ήταν δύσκολη, γιατί δεν είχα ιδέα πόσο διαφορετική ήμουν. Όταν πήγα στο σχολείο με κορόιδευαν και με έλεγαν τέρας. Δεν έκανα κανένα κακό σε αυτά τα παιδιά, όμως δεν τους άρεσα. Μισούσα τον εαυτό μου, έλεγα ότι είμαι άσχημη. Κάποια στιγμή είδα μια φωτογραφία μου στο YouTube, που με ονόμαζαν την πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο. Τότε ήταν που αποφάσισα ότι δε θα το βάλω κάτω και θα γυρίσω όλα τα αρνητικά που λένε για μένα, υπέρ μου!»

lizzie

Η Λίζυ αποφάσισε να τελειώσει το κολλέγιο, να γίνει ομιλήτρια και να δώσει το θάρρος και σε άλλους να καθορίσουν τη ζωή τους. Όπως τονίζει και η ίδια «Εσύ αποφασίζεις τι σε καθορίζει».  Έχει γράψει 3 βιβλία, τονίζοντας ότι η εμφάνιση δεν παίζει ρόλο και ότι πρέπει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, για αυτό που είναι! Ετοιμάζεται και ταινία με θέμα τη ζωή της, με πρωταγωνίστρια την ίδια!

Ο λόγος της έχει εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο, που πάσχουν είτε από σπάνιες ασθένειες, είτε από κάποιας μορφής αναπηρία. Αποφάσισε να κάνει τα όνειρα της πραγματικότητα και έτσι παρακίνησε και άλλους να κυνηγήσουν τα δικά τους! Εσύ έχεις σκεφτεί ποτέ: τι είναι αυτό που σε καθορίζει ως άνθρωπο και αν πρέπει να το βάλεις κάτω;

[youtube id=”c62Aqdlzvqk” width=”620″ height=”360″]

 

Βογιατζής Ηλίας

Email: iliasvogiatzis@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika