Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Ποιοι είναι οι πιο συμπονετικοί λαοί του κόσμου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι κάτοικοι του Ισημερινού είναι ο πιο συμπονετικός λαός του κόσμου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 104.000 εθελοντές από 63 χώρες του κόσμου.

Σε μία κλίμακα από 1 έως 8 (από τους πιο συμπονετικούς στους λιγότερο συμπονετικούς), η χώρα μας βρίσκεται περίπου στο 3 μαζί με πολλές δυτικοευρωπαϊκές χώρες όπως η Βρετανία. Αντιθέτως, ο λαός με τη μικρότερη συμπόνια για τους άλλους είναι οι Λιθουανοί, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση Διαπολιτισμικής Ψυχολογίας» (JCCP).

Όπως γράφουν οι ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ανέλυσαν τις απαντήσεις που έδωσαν οι πολίτες ανά τον κόσμο σε ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο που στόχο είχε να μετρήσει την συμπόνια που ένιωθαν προς τους άλλους και την ικανότητά τους να βλέπουν τα πράγματα από την οπτική γωνία των άλλων και να ταυτίζονται με αυτούς (ενσυναίσθηση).

Για να είναι πιο αξιόπιστα τα ευρήματά τους απέκλεισαν τις χώρες με πολύ μικρό εθελοντών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν τα περισσότερα αφρικανικά κράτη. Έτσι, απέμειναν με 104.365 εθελοντές από 63 χώρες.

Όπως έδειξαν οι απαντήσεις τους, οι πιο συμπονετικοί άνθρωποι του κόσμου κατοικούν στον Ισημερινό και ακολούθως στη Σαουδική Αραβία, το Περού, τη Δανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κορέα, τις ΗΠΑ, την Ταϊβάν, την Κόστα Ρίκα και το Κουβέιτ.

Ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γουΐλιαμ Τσόπικ, επίκουρος καθηγητής Ψυχολογίας στο Μίσιγκαν, δήλωσε πως ίσως προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τρεις χώρες στη Μέση Ανατολή έχουν τόσο υψηλό επίπεδο συμπόνιας, αν αναλογιστεί κανείς την μακρά ιστορία επιθετικότητας και πολέμων με άλλες χώρες της περιοχής.

Ωστόσο μπορεί κάλλιστα οι κάτοικοι να έχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις απ’ όσους διατάσσουν τους πολέμους ή πάλι οι απαντήσεις τους να αναφέρονταν στους συμπολίτες τους και όχι στους αλλοδαπούς.

Στον αντίποδα όλων αυτών, επτά από τις 10 χώρες με τους λιγότερο συμπονετικούς λαούς βρίσκονται στην Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με τη μελέτη.

Πηγή : tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Διαβάστε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

newsitamea