Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ποια είναι τα καλύτερα σνακ με χαμηλούς υδατάνθρακες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ποια είναι τα καλύτερα σνακ με χαμηλούς υδατάνθρακες

Είτε ακολουθείτε μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες, είτε θέλετε να απολαύσετε ένα σνακ που δεν θα επηρεάσει σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, υπάρχουν πολλές νόστιμες και υγιεινές επιλογές για να διαλέξετε.

Ας να ρίξουμε μια ματιά στις καλύτερες επιλογές μας, χωρίς να ξεχνάμε ότι οι λίγοι υδατάνθρακες δεν σημαίνουν αυτόματα και λίγες θερμίδες.

Τυρί και μήλο

Συνδυάστε την διακριτική γλύκα του μήλου (ειδικά του πράσινου) με την αλμυρή γεύση ενός τυριού—προτιμήστε ένα τυρί με χαμηλά λιπαρά για να το κάνετε ακόμα πιο light.

Αβοκάντο και φρυγανιά

Λιώστε το ¼ ενός αβοκάντο – που μας προσφέρει σημαντικές δόσεις βιταμίνης C, καλίου και καλών λιπαρών – πάνω σε μια φρυγανιά ολικής, για ένα τραγανό, υγιεινό απογευματινό σνακ.

Αγγούρι και γιαούρτι

Όχι τζατζίκι, γιατί το τζατζίκι συνήθως συνδυάζεται με… ένοχες απολαύσεις. Αλλά είναι πολύ καλή ιδέα για απογευματινό να φάμε μια μικρή κούπα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (αλλά πολλή πρωτεΐνη) και μερικές φέτες αγγουριού—ή ντοματίνια, ή σέλερι.

Ένα άλλο… σάντουιτς

Μια φέτα βραστή γαλοπούλα, λίγο αγγούρι ή ντομάτα και τα τυλίγετε με ένα μαρουλόφυλλο. Σούπερ ελαφρύ, μα πολύ θρεπτικό και χορταστικό.

Cottage cheese και μούρα

Το cottage cheese είναι από τις πιο ελαφριές πηγές πρωτεΐνης, και τα μούρα περιέχουν πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, αλλά με σχετικά λίγους υδατάνθρακες. Και ο συνδυασμός τους είναι άψογος.

Σέλερι και φιστικοβούτυρο

Το σέλερι περιέχει πάρα πολύ λίγες θερμίδες, και το φιστικοβούτυρο είναι από τις καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης. Άλλες τέλειες επιλογές για dip είναι το χούμους και το τυρί κρέμα με 0% λιπαρά, και μερικά μπαχαρικά για έξτρα γεύση. Μια πιο πικάντικη εναλλακτική του σέλερι είναι οι φέτες πιπεριάς—οποιουδήποτε χρώματος, το μόνο που αλλάζει είναι η γεύση.

Βραστά αυγά

Δεν νομίζουμε να έχει μείνει κάτι παραπάνω να πούμε για τα αυγά, αλλά επειδή η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης, ανακεφαλαιώνουμε: σημαντική πηγή πρωτεΐνης, χορταστικά όσο δεν πάει, πρακτικά μηδέν υδατάνθρακες.

Ξηροί καρποί

Μια μικρή (προσέξτε τις θερμίδες!) μερίδα ξηρών καρπών δεν θα μας γεμίσει με περισσότερους υδατάνθρακες από ό,τι χρειαζόμαστε, αλλά θα μας προσφέρει πρωτεΐνη και πολύτιμα μονοακόρεστα λιπαρά.

Φύτρες φασολιού

Θέλετε μια τέλεια εναλλακτική για τα noodles ρυζιού ή αυγού; Τότε προσθέστε στην σαλάτα σας φύτρες φασολιού. Με μόλις 70 θερμίδες και 10 γρ. υδατανθράκων ανά 200 γρ., μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Ντομάτα με τόνο

Αντί για σάντουιτς με τόνο, γεμίστε μια ντομάτα με το υγιεινό αυτό ψάρι, προσθέτοντας κρεμμύδι ή μαϊντανό.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιφλεγμονώδης δίαιτα: Είναι κατάλληλη για εσένα;

Efi Nika

Αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε για τα «μελάτα» αυγά

Γιώργος Newsitamea

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea