Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πάρε τη ζωή στα χέρια σου. Ρίσκαρε κι αν αποτύχεις, γέλα και συνέχισε!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Είμαστε εγκλωβισμένοι στο μυαλό μας.  Παρακινούμαστε και αντιδρούμε βάσει των σκέψεων που κάνουμε.

Ένα σενάριο πάντα, για τα πάντα! Τόσα, που τελικά δε μπορούμε να τα ελέγξουμε. Διαστρεβλώνουμε την αλήθεια με το ψέμα. Ζούμε σ ένα κόσμο που δε μπορούμε να ξεχωρίσουμε τι ισχύει και τι όχι. Το οικειοποιούμαστε, το κάνουμε δικό μας, το φοράμε σα μπλουζάκι το κάθε σενάριο, και στο τέλος το ζωντανεύουμε. Το ζούμε σαν αληθινό, με όλη την ένταση και την αληθοφάνεια που του έχουμε φορτώσει. Ζούμε σε πραγματικό χρόνο, όλο αυτό το φανταστικό σενάριο, που τις περισσότερες φορές μάλιστα, είναι αρνητικό και μας γονατίζει.

Πληγώνουμε τον εαυτό μας, τον πονάμε με αυτή τη μαζοχιστική διάθεση. Δεν αφήνουμε το μυαλό μας να ηρεμήσει. Πολλές φορές, να απολαύσει αυτό που ο χρόνος θα μας φέρει, παρά μόνο προδικάζουμε και προκαταβάλλουμε τη τροπή της ζωής μας.

Όταν μελετάς το κακό, συμβαίνει πάντα το κακό και το αντίθετο, γιατί το σύμπαν ακούει. Γιατί ό,τι ζητάς, παίρνεις, γιατί αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας και της επίτευξης κάποιου στόχου. Οι άνθρωποι έχουμε τη τάση να σκεφτόμαστε αρνητικά, να μηδενίζουμε και να υποτιμούμε τις δυνάμεις μας. κάνουμε τις σκέψεις, αφεντικά μας, και τους δίνουμε τον έλεγχο.

Το άλλο κακό σε όλο αυτό, είναι πως όποια σκέψη παραμένει στο μυαλό μας, γίνεται θηρίο και μας καταπίνει ολόκληρους. Παίρνει τη δύναμη να μας εξουσιάζει. Ένας τρόπος να απαλλαγούμε από τις σκέψεις που μας πονάνε, είναι να κάνουμε αντικατάσταση αυτών. Αντικαθιστούμε μια αρνητική, με μια καλή. Με αυτό τον τρόπο «παίρνουμε» το μυαλό μας από την αρνητική σκέψη, και δε τη «ταΐζουμε» , προκειμένου να καταλήξει α μας πνίξει.

Μια ακόμα πολύ ωραία άσκηση, είναι να διατυπώσουμε τη σκέψη μας. να τη γράψουμε σε ένα κομμάτι χαρτί.

Με αυτό τον τρόπο οι άσχημες σκέψεις γειώνονται και «μικραίνουν». Περνούν από το κομμάτι της φαντασίας, στο πραγματικό, οπότε δε μεγαλώνουν άλλο, δε τρέφονται!

Τέλος, δεν πρέπει οι σκέψεις να επηρεάζουν την ίδια τη ζωή.

Πολλές φορές πιέζεσαι, σκεπτόμενη πράγματα, ταλαιπωρείσαι, διχάζεσαι, για το αν είναι σωστό να πάρεις κάποιο ρίσκο ή κάποια απόφαση. Εκεί μπαίνουν οι σκέψεις και σε τραβάνε πίσω. Δεν υπάρχει λόγος να δίνεις τόση βαρύτητα στις σκέψεις σου. Σαφώς πρέπει να ζυγίζεις μια κατάσταση προτού αποφασίσεις, αλλά δε πρέπει και να τρέφεις σενάρια μέσα σου. Μη κάνεις τις σκέψεις από υπηρέτες, αφεντικά σου.

Πάρε ρίσκα, πάρε τη ζωή στα χέρια σου. Κι αν αποτύχεις… γέλα με νεύρο και συνέχισε!

Αυτό είναι το παιχνίδι της ζωής, αυτό είναι το νόημά της!

Της Μαρίας Χαρίτου.

ΠΗΓΗ: www.anapnoes.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea