Newsitamea.gr
AMEA news SPORT AMEA

Παραολυμπιακοί 2016: Τραγωδία! Σκοτώθηκε ποδηλάτης!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

2

Τραγωδία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Ιρανός ποδηλάτης Μπαχμάν Γκολμπαρνεζάντ σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση, στη διάρκεια του αγώνα δρόμου της κατηγορίας C4-5. Ο 48χρονος χτύπησε σε βράχο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. «Η IPC επιβεβαιώνει ότι ο Γκολμπαρνεζάντ, 48, ετών είχε σύγκρουση,» δήλωσε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή.

“Ο αθλητής έλαβε τις πρώτες βοήθειες στον τόπο του ατυχήματος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέστη καρδιακή ανακοπή, όπως ανέφερε τηλεγράφημα του Reuters. Απεβίωσε λίγο μετά την άφιξή του στο νοσοκομείο”. Ηδη οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το ατύχημα.
Ήταν η δεύτερη κούρσα του στους Αγώνες. Την Τετάρτη τερμάτισε 14ος στην κατηγορία C4. Ξεκίνησε το άθλημα το 2002, ενώ συμμετείχε επίσης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012.
“Ήταν ένας υποδειγματικός αθλητής ο οποίος, με την αγάπη και την ενέργεια, έβαλε τα δυνατά του για να προωθήσει το όνομα του Ιράν και να κάνει όλους μας περήφανους και στο τέλος έδωσε τη ζωή του γι αυτό”, δήλωσε Παραολυμπιακή Επιτροπή του Ιράν.
“Όλα τα μέλη της πολιτιστικής και αθλητικής οικογένειας του Ιράν εκφράζουν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Το όνομα του θα γραφτεί στην περήφανη ιστορία του Ιράν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες».
Η ιρανική σημαία κυματίζει μεσίστια στους αθλητικούς χώρους. Η σημαία των Παραολυμπιακών θα κυματίζει επίσης μεσίστια στο χωριό και στο γήπεδο όπου το Ιράν να παίξει τη Βοσνία, απόψε στον τελικό βόλεϊ.
«Αυτή είναι πραγματικά μία τραγική είδηση και οι σκέψεις και τα συλλυπητήριά του συνόλου του Παραολυμπιακού Κινήματος είναι με την οικογένεια, τους φίλους του Μπαχμάν και καθώς και το σύνολο της εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής του Ιράν,» δήλωσε ο πρόεδρος της IPC Φίλιπ Κράβεν.
«Η οικογένεια των Παραολυμπιακών είναι ενωμένη με θλίψη σε αυτό το φοβερό δράμα που ρίχνει μια σκιά πάνω από τους Αγώνες». Κατά την διάρκεια της τελετής λήξης θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, δήλωσε ότι η IPC.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou