Newsitamea.gr
AMEA news

Παραχώρησης θέσεων περιπτέρων σε Α.μεΑ , πολύτεκνους και πολεμιστές Κύπρου στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που έχουν την ιδιότητα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), Πολυτέκνων ή Πολεμιστών Κύπρου να υποβάλλουν στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όπως αναλύονται παρακάτω για την παραχώρηση των εξής θέσεων περιπτέρων:

1. Μακεδονίας και Ανωγείων στη Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας με ετήσιο τίμημα 9.600€.
2. Είσοδος γ΄Νεκροταφείου (Νο:5) στη Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας με ετήσιο τίμημα 10.800€.
3. Θεσσαλονίκης 9 και Μακρυγιάννη στη Δημοτική Κοινότητα Αγ. Ι. Ρέντη με ετήσιο τίμημα 6.000€.
2. Δικαίωμα υποβολής δικαιολογητικών έχουν συγκεκριμένα οι εξής κατηγορίες:
α) άτομα με αναπηρία (Α.με.Α.), 67% και άνω.
β) πολύτεκνοι, και
γ) μόνιμοι αξιωματικοί, ανθυπασπιστές και υπαξιωματικοί, δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί και οπλίτες θητείας που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα της χρονικής περιόδου από την 20ή Ιουλίου έως την 20ή Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυληρία και Λευκωσία και το 1967 στην Κοφινού και τους Αγίους Θεοδώρους της Κύπρου. Από την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης εξαιρούνται όσοι ενεπλάκησαν κατά τις παραπάνω περιόδους με οποιονδήποτε τρόπο σε παράνομες δραστηριότητες σε βάρος της νόμιμης λειτουργίας του πολιτεύματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

3. Οι ανωτέρω θέσεις περιπτέρων θα διατεθούν σε ενδιαφερομένους Α.Με.Α., πολυτέκνους και πολεμιστές Κύπρου, με την καταβολή τέλους, βάσει του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου οικονομικού έτους και εφόσον οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δήμο κατά το άρθρο 285 του Ν.3463/06, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εκκρεμοδικίας και του διακανονισμού καταβολής αυτών.
Οι θέσεις θα παραχωρηθούν στους δικαιούχους με δημόσια κλήρωση, η οποία θα διενεργηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα (Γρεβενών 5-7 , 1ος όροφος) στις 28-2-2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 9.00π.μ
Καθώς το κριτήριο που λαμβάνεται υπόψη είναι μόνον εισοδηματικό, στην κλήρωση λαμβάνουν μέρος μόνον οι υποψήφιοι δικαιούχοι με το χαμηλότερο εισόδημα που αντιστοιχούν στο τριάντα τοις εκατό (30%) των περιπτέρων που διατίθενται. Αν την τελευταία θέση καταλαμβάνουν περισσότεροι από ένας δικαιούχοι, προηγείται μεταξύ τους κλήρωση.

4. Η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης των περιπτέρων γίνεται για οκτώ (8) έτη από την ημερομηνία υπογραφής του σχετικού παραχωρητηρίου, μη επιτρεπομένης οποιασδήποτε παράτασης. Σύζυγος ή ενήλικα τέκνα που καθίστανται κληρονόμοι των ανωτέρω προσώπων κατά το διάστημα αυτό υπεισέρχονται αυτοδίκαια στο ανωτέρω δικαίωμα, εφόσον δηλώσουν την επιθυμία τους στην αρμόδια αρχή. Σε περίπτωση πλειόνων του ενός διαδόχων κατά τα ανωτέρω, προσκομίζεται και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 με την οποία δηλώνεται η βούληση των λοιπών να παραχωρηθεί το δικαίωμα στον αιτούντα.

5. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου από 13-2-2017 μέχρι 23-2-2017:
Άτομα με Αναπηρία
1. Αίτηση.
2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας.
3. Εκκαθαριστικό σημείωμα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
4. Πιστοποιητικό της Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής του άρθρου 6 του ν. 2556/1997, όπως ισχύει σήμερα, από το οποίο να προκύπτει η πάθηση και το ποσοστό αναπηρίας.
5. Βεβαίωση περί μη οφειλής προς το Δήμο
6. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

Πολύτεκνοι
1. Αίτηση.
2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας.
3. Εκκαθαριστικό σημείωμα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ..
4. Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, που να πιστοποιεί την πολυτεκνική ιδιότητα.
5. Βεβαίωση περί μη οφειλής προς το Δήμο
6. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

Πολεμιστές Κύπρου
1. Αίτηση.
2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας.
3. Εκκαθαριστικό σημείωμα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ..
4. Πλήρες πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α’ και βεβαίωση του οικείου συνδέσμου ή συλλόγου πολεμιστών, αναγνωρισμένου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
5. Βεβαίωση περί μη οφειλής προς το Δήμο
6. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

6. Η κατασκευή του περιπτέρου ή η επισκευή του ήδη υπάρχοντος (όπου αυτό υφίσταται) καθώς και οι δαπάνη για την εγκατάσταση μετρητή και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος βαρύνει τον δικαιούχο και θα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στον Κανονισμό Χρήσεως Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη. Επίσης για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου , πέραν του χώρου που καταλαμβάνει η παραχωρηθείσα θέση περιπτέρου, εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 13 του Β.Δ 24-9/20-10-1958.

7. Το Α.με Α ή ο πολύτεκνος ή ο πολεμιστής Κύπρου στον οποίο έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα παραχώρησης θέσης περιπτέρου , υποχρεούται να διακόψει οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με αυτή, εντός 10 ημερών από τη λήξη της περιόδου παραχώρησης και να παραδώσει τα κλειδιά του περιπτέρου στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου. Σε περίπτωση που είχε τοποθετήσει το κουβούκλιο με δική του δαπάνη, δικαιούται εντός αυτού του 10ημέρου και αν το επιθυμεί, να το απομακρύνει με δική του δαπάνη.

Η παρούσα να αναρτηθεί στο δημοτικό κατάστημα και στην ιστοσελίδα του δήμου και να δημοσιευθεί σε δύο τουλάχιστον τοπικές εφημερίδες.

Newsroom Aμεα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou