Newsitamea.gr
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλαδικές: Σοκ! Μόνο οι μισοί θα μπουν στα πανεπιστήμια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

– Ως και 50% η μείωση των εισακτέων που ζητούν οι πρυτάνεις των σχολών
– Απαιτούν μειώσεις λόγω οικονομικών προβλημάτων και έλλειψης καθηγητών
– Τεράστιο πρόβλημα και οι μετεγγραφές φοιτητών
– Αναλυτικά οι προτάσεις για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Σοκ για την ελληνική κοινωνία αποτελούν οι προτάσεις που έστειλαν οι πρυτάνεις των σχολών για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων.

Στις προτάσεις προς το υπουργείο Παιδείας οι αρχές των σχολών επικαλούνται τα οικονομικά προβλήματα των ιδρυμάτων, τη μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων, αλλά και τους προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι σχολές λόγω των μετεγγραφών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Έθνος υπάρχουν προτάσεις όπως αυτή του Πανεπιστημίου Πατρών που ζητά 2.147 εισακτέους σε σχέση με τους 4.365 φοιτητές που μπήκαν το 2016.
Αντίστοιχη είναι η μείωση των εισακτέων που ζητά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας που επιθυμεί την εισαγωγή 940 άτομα σε σχέση με τα 1.900 που δέχθηκε την περσινή χρονιά.
Το Πάντειο λέει ότι μπορεί να δεχθεί μόλις 1.200 φοιτητές σε σχέση με τους 1.530 πέρυσι, ενώ το ΤΕΙ της Αθήνας ζητά την εισαγωγή 1.900 έναντι 3.275 πέρυσι. Και το Πανεπιστήμιο Κρήτης όμως ζητά μείωση των εισακτέων κατά σχεδόν 40%.

newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Χλώμιασαν» οι μαθητές: Έκτακτη ανακοίνωση για τα σχολεία, αλλάζουν όλα στις απουσίες – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Αθανασία Δαλακούρα: Η Μαθήτρια από τη Ροδόπη που πήρε σε όλα 20 και μπαίνει με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Οριστικό: Τέλος τα κινητά στα σχολεία – Έρχεται η πιο αυστηρή τιμωρία, μέχρι και οριστική αποβολή από το σχολείο

Penni Syggrou