Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ουτοπία ή πραγματικότητα;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ουτοπία ή πραγματικότητα.

Ατέλειωτες συζητήσεις, βλέμματα που συναντιόντουσαν και σε δευτερόλεπτα έσβηναν σαν κάπου να ήθελαν να καταλήξουν αλλά παρέμεναν απλά βλέμματα. Ερωτήσεις ασυλλόγιστες, διαφορετικές πιο ίσως αληθινές από αυτές που μέχρι τώρα είχες συνηθίσει.

Περίεργο πολύ. Σαν ένα κομμάτι του εαυτού σου να μην το δέχεται και ένα άλλο να προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να το κρατήσει ζωντανό,έστω και αν φαντάζει ή είναι όντως ουτοπία.

Ουτοπία..δύο βήματα μπρος..τρία και πάλι πίσω. Αν όμως δεν είναι ακριβώς έτσι; Άν όντως όμως αυτά που σκέφτηκες ,που βίωσες που σε κάναν να αναθεωρήσεις και να πιστέψεις σε κάτι,ότι και αν είναι αυτό,αν όλα αυτά δεν αποτελούν ουτοπία;  Άν όλα αυτά..ξέρεις εκείνα τα συναισθήματα και εκείνες οι σκέψεις που δεν σε κάνουν να κλείσεις μάτι το βράδυ πριν κοιμηθείς..εκείνες οι σκέψεις που όσο πεσμένος,όσο αγχωμένος ή πληγωμένος είσαι σε κάνουν να χαμογελάς μόνος σου καθισμένος σε μια καρέκλα πίνοντας τον πρωινό σου καφέ..

Άν όλες αυτες οι σκέψεις δεν είναι τελικά απλά μια ουτοπία; Άν αποτελούν πραγματικότητα και εσύ έχεις κολλήσει στην ουτοπία μη μπορώντας να αποδεχθείς πως όντως αυτο που θέλεις είναι μπροστά σου και σε περιμένει να το εξερευνήσεις; Eκεί πώς αντιδράς,πώς το διαχειρίζεσαι; Aπό την μία μία ζωή βολεμένη,δύσκολη μεν αλλά καλά προσαρμοσμένη και βολεμένη και από την άλλη κάτι αβέβαιο αλλά ταυτόχρονα τόσο αληθινό,τόσο αυτό που πέριμενες χωρίς να ξέρεις οτι περίμενες,τόσο εσύ…και εδώ κάπου έρχεται το αξίζει να υπάρχεις για ένα όνειρο και ας είναι η γωτιά του να σε κάψει..αξίζει να προσπαθήσεις κάποιες φορές μόνο και μόνο γιατί σε κάνει να αναθεωρείς και να πιστεύεις σε κάτι..

Χαμαλίδου Μαρία

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea