Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Όταν οι γονείς του εγκατέλειψαν αυτό το νεογέννητο κ0ριτσάκι με τη σπάνια δερματική πάθηση, ο παππούς του έγινε ο φύλακας άγγελος του!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ένα κοριτσάκι μόλις 2 εβδομάδων απορρίφθηκε από τους γονείς του λόγω της ανωμαλίας του, η οποία προκαλεί μόνιμο τσαλάκωμα στο δερματάκι του. Χάρη στη φροντίδα του παππού της, όμως, αυτό το γλυκό κοριτσάκι έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Η κόρη της Mamata Dode γεννήθηκε πρόωρα, και το βάρος της ήταν μόλις 800 γραμμάρια. Δεν ήταν μόνο το μέγεθος του βρέφους μη φυσιολογικό, αλλά μια επιπλέον πτυχή της εμφάνισής του ανησύχησε τη νέα μητέρα: το δέρμα του κοριτσιού ήταν γεμάτο ρυτίδες.

Οι κάτοικοι της Μαχαράστρα της Δυτικής Ινδίας άκουσαν για την ασυνήθιστη εμφάνιση του μωρού, και κάποιοι απ’ αυτούς ήταν περίεργοι ενώ άλλοι ήταν τόσο φοβισμένοι που αρνήθηκαν να το πλησιάσουν…

Σε πολλά μέρη του κόσμου, οι άνθρωποι με ανωμαλίες και ασθένειες νιώθουν ταπείνωση και απόρριψη και συχνά προκαλούν φόβο.

Η 25χρονη μητέρα και ο πατέρας του παιδιού ένιωσαν τόσο αμήχανα από τις αντιδράσεις των συγχωριανών τους που απέρριψαν το κοριτσάκι τους, που θα ήταν η μικρότερη αδελφή της μεγαλύτερης κόρης τους, της 3χρονης Payal.

Είχε χαθεί κάθε ελπίδα για αυτό το νεογέννητο, μέχρι τη στιγμή που η συμπόνια του παππού της της έδωσε μια νέα ευκαιρία στη ζωή. Ο 50χρονος Dilip Dode, ανέλαβε να μεγαλώσει την εγγονή του στη θέση του γιου του.

«Δεν φταίει αυτό το παιδί που γεννήθηκε με αυτή την πάθηση,» είπε ο Dode.

Αυτό το κοριτσάκι έπρεπε να λάβει άμεσα ιατρική φροντίδα η οποία κόστιζε 500.000 ρουπίες, δηλαδή πάνω από 6.000 δολάρια. Το Νοσοκομείο Wadia συμφώνησε να καταβάλει το σύνολο των ιατρικών δαπανών και έδωσε επίσης στον Dode ένα μέρος των χρημάτων για να είναι δίπλα στο μωρό κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Η κατάσταση αυτή πιστεύεται ότι έχει προκληθεί από ενδομήτρια καθυστέρηση ανάπτυξης (IUGR), η οποία συνδέεται με την κακή ανάπτυξη του εμβρύου στη μήτρα και συχνά οφείλεται στην έλλειψη διατροφής ή οξυγόνου. Ωστόσο, εξακολουθούσαν να κάνουν στο παιδί πρόσθετες εξετάσεις. Εξετάσθηκε, επίσης, μια πιθανή χρωμοσωμική μετάλλαξη.

Είναι οδυνηρό για ένα παιδί να νιώσει την απόρριψη στην τρυφερή ηλικία των 2 εβδομάδων, αλλά χάρη στον Dode, έναν άνθρωπο που ακολούθησε την καρδιά του, και χάρη στη συμπόνια που έδειξε το Νοσοκομείο Wadia, αυτό το μικρό κορίτσι θα μπορέσει να ζήσει μια ζωή γεμάτη αγάπη.

 

 

diaforetiko.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματική αύξηση στις νευρολογικές παθήσεις, που οδηγεί σε αναπηρίες και άλλες ασθένειες!

Βογιατζής Ηλίας

Της ακρωτηρίασαν και τα 2 πόδια: Άσχημα νέα για την 20χρονη φοιτήτρια στην Πάτρα που κατέρρευσε μέσα στη Σχολή της

newsitamea

Μπαμπάς συγκεντρώνει χρήματα για καρκινοπαθή παιδιά στη μνήμη του αδικοχαμένου γιου του – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika