Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Όταν η κόρη μου με Αναπηρία είπε ότι θέλει να γίνει γνωστή συγγραφέας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Όταν η κόρη μου με Αναπηρία είπε ότι θέλει να γίνει γνωστή συγγραφέας.

Σας παρακαλούμε, διαδώστε το βίντεό της για να μπορέσουμε να βρούμε εκδότη που μπορεί να τη βοηθήσει να πραγματοποιήσει το όνειρό της να γίνει «μία διάσημη συγγραφέας»!

Όπως γνωρίζουν όλοι όσοι διαβάζουν αυτά που γράφω για αρκετό διάστημα, είχαμε εδώ και πολύ καιρό δυσκολίες με τα δημόσια σχολεία που αρνούνταν να δεχτούν τα παιδιά μας που έχουν αναπηρίες. Στα περισσότερα από τα πιο πρόσφατα άρθρα μου εκφράζω αυτή τη δυσαρέσκεια και θέλω να καταστήσω το πρόβλημα αυτό ευρέως γνωστό.

Από τότε που αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε την κατ’ οίκον εκπαίδευση πριν από δύο χρόνια, έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου διδάσκοντας και ψάχνοντας τρόπους να βοηθήσω περαιτέρω τα παιδιά μου από το σπίτι. Επίσης, αρθρογραφώ, αναλύοντας ορισμένα θέματα που σχετίζονται με το πώς είναι να ζει κανείς με αναπηρία.

Η κόρη μου, η Μαράια προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα συναισθήματά της καθώς ζούσε σε ορφανοτροφείο τα τέσσερα πρώτα χρόνια της ζωής της. Επίσης, νιώθει μεγάλη απογοήτευση λόγω του τρόπου με τον οποίο την αντιμετώπιζαν όταν πήγαινε στο δημόσιο σχολείο. Ένιωθε απομονωμένη, διαφορετική και πίστευε πως την είχαν παρεξηγήσει.

Είμαι τόσο περήφανη που θέλει να γράψει για τις εμπειρίες της. Το να έχεις τη δική σου ιστορία είναι ένα σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας της θεραπείας. Η Μαράια θέλει να «γίνει διάσημη συγγραφέας»! Έχει ήδη γράψει μία θαυμάσια εξιστόρηση, από τη δική της σκοπιά, της ζωής της πριν υιοθετηθεί καθώς και των αισθημάτων της κατά την περίοδο της υιοθεσίας και μετά, αφού ήρθε σπίτι.

Η Μαράια σχεδιάζει να γράψει περισσότερα βιβλία και για τις άλλες αναπηρίες από τις οποίες πάσχει έτσι ώστε τα παιδιά να κατανοούν περισσότερο τους συμμαθητές τους. Στους τίτλους για τα μελλοντικά της βιβλία περιλαμβάνονται και οι παρακάτω:

«Έχω δυσλεξία!»,

«Τα πόδια μου δεν είναι σπασμένα, είναι ΠΡΟΣΘΕΤΑ»,

«Και τα παιδιά περνούν εγκεφαλικό».

Σας παρακαλούμε, διαδώστε το βίντεό της για να μπορέσουμε να βρούμε εκδότη που μπορεί να τη βοηθήσει να πραγματοποιήσει το όνειρό της να γίνει «μία διάσημη συγγραφέας»!

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου, εικόνας και βίντεο themighty.com

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Penni Syggrou