Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι ψυχικές ασθένειες μέσα από τα «μάτια» της αρχιτεκτονικής

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι ψυχικές ασθένειες μέσα από τα «μάτια» της αρχιτεκτονικής

Ο Federico Babina είναι Ιταλός εικονογράφος. Στην τελευταία σειρά έργων του, την οποία βάφτισε Archiatric –από τις λέξεις «αρχιτεκτονική» και «ιατρική»–, εξερευνά, με τα δικά του μέσα έκφρασης, τη σχέση μεταξύ δημιουργικότητας και ψυχοπαθολογίας.

«H ιστορία είναι γεμάτη από “βασανισμένες μεγαλοφυΐες”, οι οποίες μας είναι ελκυστικές, ας το ομολογήσουμε: ζωγράφοι, ποιητές, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, όλοι κορυφές στον τομέα τους, αλλά οι οποίοι στα “παρασκήνια” έχουν υποφέρει ή υποφέρουν από κάποια ψυχασθένεια» αναφέρει ο Babina.

«Σε αυτή τη σειρά εικόνων επιδίδομαι στην αφηρημένη άσκηση της μετάφρασης μιας γλώσσας σε μια άλλη» δήλωσε ο Ιταλός εικονογράφος στο Designboom. «Είναι αλήθεια ότι η αρχιτεκτονική και οι χώροι στους οποίους ζούμε επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας και την ψυχοπαθολογία μας. Αυτός ο οποίος σχεδιάζει χώρους, σχεδιάζει διαθέσεις, συμπεριφορές και συναισθηματικές εμπειρίες» συνέχισε.

Η σειρά Archiatric δίνει μια φωνή αρχιτέκτονα και καλλιτέχνη σε συναισθηματικές καταστάσεις και διαταραχές όπως το άγχος, η κατάθλιψη και η παράνοια, τραβώντας την προσοχή στη σχέση όλων αυτών των συναισθηματικών καταστάσεων με τους δημιουργικούς ανθρώπους. Ένα βίντεο και μια σειρά εικόνων ερμηνεύουν διάφορες ψυχικές καταστάσεις μέσω αρχιτεκτονικών μορφών.

«Δεν είναι στις προθέσεις μου να προσθέσω ρομαντική αχλύ στη δυσφορία και στο μαρτύριο των ψυχασθενειών» εξήγησε ο Federico Babina, σύμφωνα με το onmed.gr και συνέχισε «αλλά, περισσότερο, να στοχαστώ πάνω τις προκαταλήψεις και τα αρνητικά στίγματα με τα οποία προσεγγίζουμε τις παθολογίες του μυαλού και της ψυχής».

Δείτε στο βίντεο και στοgallery εικόνες από τη συλλογή Archiatric.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Οι ψυχικές ασθένειες μέσα από τα «μάτια» της αρχιτεκτονικής

Οι ψυχικές ασθένειες μέσα από τα «μάτια» της αρχιτεκτονικής

ΠΗΓΗ: govastileto.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika

Δικό μου είναι: Πότε ένα παιδί δυσκολεύεται να μοιραστεί και πώς να το βοηθήσουμε

Penni Syggrou

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea