Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Οι κορυφαίες φθινοπωρινές θεραπείες ανανέωσης για το πρόσωπο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το σίγουρο είναι ότι οι καλοκαιρινές διακοπές μας ανανέωσαν ψυχικά αλλά παράλληλα καταπόνησαν ιδιαίτερα το δέρμα μας. Νέες λεπτές ρυτίδες παρουσιάστηκαν, παλιές έγιναν πιο έντονες, πανάδες, χαλάρωση, όψη αφυδατωμένη, είναι μερικά από τα σημάδια του καλοκαιριού.

γράφει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

Μετά τη θάλασσα και την ηλιοθεραπεία πρέπει πάντα να φροντίζουμε το δέρμα μας. Με μια σειρά από μη επεμβατικές θεραπείες μπορούμε να δούμε την επιδερμίδα μας αναζωογονημένη και λαμπερή ξανά!

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό

Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό είναι μία ιδανική θεραπεία ενυδάτωσης, καθώς μεταφέρει κάτω από την επιδερμίδα πολύτιμες ουσίες (υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και αντιοξειδωτικούς παράγοντες). Η εφαρμογή γίνεται με σύριγγες που έχουν μια πολύ μικρή και λεπτή βελόνα, ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα μέσα στο δέρμα και να έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Οι ενέσεις μεσοθεραπείας χαρίζουν ένα λαμπερό και αναζωογονημένο δέρμα. Αποτελεί μια εντελώς ανώδυνη μέθοδο και απόλυτα ασφαλή. Η θεραπεία διαρκεί περίπου μισή ώρα. Το δέρμα ενυδατώνεται και βελτιώνεται ο τόνος και η ελαστικότητά του. Μπορεί κατά την   εφαρμογή   να   παρουσιαστούν   μικρές   μελανιές   που   όμως   μπορούμε   να   τις καλύψουμε  με  make  up  και  υποχωρούν  μετά από 4-5 μέρες. Το  αποτέλεσμα έχει διάρκεια 3-4 μήνες.

Botox     

Το botox δρα πάνω στο μυ, αναστέλλει τη μετάδοση του νευρικού ερεθίσματος, εμποδίζει τις συσπάσεις και καταπολεμά τις ρυτίδες έκφρασης. Η θεραπεία με botox είναι μια ακίνδυνη, μη επεμβατική εφαρμογή, αφού η ποσότητα του φαρμάκου που χρησιμοποιείται είναι αμελητέα και απόλυτα ελεγχόμενη. Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά και περιλαμβάνει λεπτές ενέσεις στην περιοχή του μεσόφρυου, του μετώπου ή των ματιών, οι οποίες ακινητοποιούν τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες. Μετά την εφαρμογή μπορούμε να επιστρέψουμε κανονικά τις δραστηριότητές μας, αφού η θεραπεία δεν αφήνει ίχνη και δεν απαιτεί συγκεκριμένες προφυλάξεις μετά την εφαρμογή της. Τις επόμενες ημέρες παρατηρείται σταδιακή μείωση των ρυτίδων έκφρασης και τα αποτελέσματα διαρκούν για περίπου 6 μήνες.

Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ, είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα (είναι φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού μας) και δεν προκαλεί αλλεργίες. Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα. Έχοντας προηγηθεί τοπική αναισθησία, ο γιατρός εγχύει με ένεση το υλικό στην περιοχή των ρυτίδων, καλύπτοντας τα κενά που αφήνει ο χρόνος. Η διόρθωση είναι άμεση ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία όμως, υποχωρούν στη συνέχεια. Το αποτέλεσμα διαρκεί έως και ένα χρόνο.

(ιατρεία: Αθήνα, Βασ. Σοφίας 48, Κηφισιά, Ηρώδου Αττικού & Μενάνδρου 1) τηλ: 210-7222070

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Διαβάστε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

newsitamea