Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Οι εναλλακτικές χρήσεις της ασπιρίνης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η ασπιρίνη είναι ένα από τα μη συνταγογραφούμενα παυσίπονα στα οποία βασιζόμαστε σε καθημερινή βάση. Οι περισσότεροι έχουμε ένα κουτάκι με ασπιρίνη στα σπίτια μας, σε περίπτωση που αρχίσουμε να πονάμε. Όμως, αυτό το οποίο ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι το προϊόν αυτό περιέχει χημικές ουσίες οι οποίες μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από το να ανακουφίσουν απλώς από τον ενοχλητικό πονοκέφαλο. Παρακάτω, αναφέρουμε κάποιους τρόπους με τους οποίους η ασπιρίνη μπορεί να χρησιμεύσει στο σπίτι.

  1. Καταπολεμά την πιτυρίδα. Η ασπιρίνη περιέχει σαλικυλικό οξύ, ένα χημικό στοιχείο το οποίο ωφελεί ποικιλοτρόπως. Εκτός των άλλων, μπορεί να ενυδατώσει και να συμβάλει στη μείωση της πιτυρίδας στο τριχωτό της κεφαλής. Σύμφωνα με τον Δρ. Joshua Zeichner, πλαστικό και κλινικό ερευνητή δερματολογίας «Εάν αναμείξετε ασπιρίνη με σαμπουάν κατά το λούσιμο, θα μειωθούν οι φλεγμονές του τριχωτού της κεφαλής που ευθύνονται για την εμφάνιση της πιτυρίδας και θα μπορέσετε να κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας». Σπάστε δύο ή τρεις ασπιρίνες, αναμείξτε τες με το σαμπουάν και κάνετε μασάζ στο κεφάλι σας. Αφήστε το μείγμα να δράσει για λίγα λεπτά πριν ξεβγάλετε.
  1. Ενισχύει την επιδερμίδα. Το σαλικυλικό οξύ δεν ενυδατώνει απλώς την επιδερμίδα. Βοηθάει επίσης και στην απομάκρυνση του σμήγματος και των νεκρών κυττάρων, καταπολεμώντας έτσι την ακμή και την ψωρίαση, καθώς μπορεί να ξεβουλώσει τους πόρους και να μειώσει τα οιδήματα, τις δερματικές βλάβες και την ερυθρότητα. Αναμείξτε πέντε σπασμένες ασπιρίνες με ¼ φλιτζάνι νερό και, προαιρετικά, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Εφαρμόστε το στην επιδερμίδα σας, αφήστε το μείγμα να δράσει για 10 λεπτά και μετά ξεβγάλετε.
  1. Αφαιρεί τους λεκέδες από ιδρώτα. Κάποιες φορές, οι λεκέδες από ιδρώτα καταστρέφουν τόσο πολύ τα ρούχα που γίνονται αδιάβροχα και δεν καθαρίζουν στο πλυντήριο. Όμως, η ασπιρίνη μπορεί να βοηθήσει. Δημιουργήστε μία αλοιφή, όπως παραπάνω, και εφαρμόστε την στις κηλίδες που έχουν τα ρούχα σας. Αφήστε το μείγμα να δράσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, ξεβγάλετε και πλύνετε τα ρούχα στο πλυντήριο. Εφαρμόστε το ίδιο και για κηλίδες από αίμα, σε περιστατικά δηλαδή αιμορραγίας από τη μύτη, όπως και για λεκέδες από αυγό.
  1. Μηχανική αυτοκινήτων. Αυτή η χρήση θα σας ξαφνιάσει αρκετά. Όταν πέφτει η μπαταρία του αυτοκινήτου σας και μένετε στη μέση του πουθενά χωρίς να έχετε την οικονομική δυνατότητα να καλέσετε σε βοήθεια, κάνετε αυτήν την ύστατη προσπάθεια. Ρίξετε αρκετές ταμπλέτες ασπιρίνης κατευθείαν στη μπαταρία, αφού ανοίξετε το καπό. Το σαλικυλικό οξύ θα αντιδράσει με το σουλφανιλικό οξύ στη μπαταρία και ίσως να έχετε την ελπίδα να το οδηγήσετε για λίγα λεπτά μέχρι τον κοντινότερο σταθμό.
  1. Κηπουρική. Το σαλικυλικό οξύ, εκτός του ότι αναζωογονεί τα φυτά σας όπως και το δέρμα, μπορεί επίσης να παρεμποδίσει την παραγωγή του αιθυλενίου όπως και την εμφάνιση μούχλας, που κάνουν τα άνθη του κήπου να μαραζώνουν. Εάν προσθέσετε μία σπασμένη ταμπλέτα ασπιρίνης στο νερό με το οποίο ποτίζετε ή στο νερό στο οποίο βάζετε την ανθοδέσμη σας, θα βοηθήσετε τα άνθη να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο καιρό.

Επιμέλεια κειμένου  Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας- remedydaily.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάκχαρο: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές σε κάθε ηλικία

Efi Nika

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika