Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Οι 16 απόλυτες «υπερτροφές» για τις γυναίκες!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι 16 απόλυτες «υπερτροφές» για τις γυναίκες.

Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για όλους, συγκεκριμένες τροφές όμως είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για παθήσεις και καταστάσεις που αφορούν τις γυναίκες.

Κάποιες από αυτά είναι τα εύθραυστα οστά, η εγκυμοσύνη και ο καρκίνος του στήθους.

Οι παρακάτω υπερτροφές είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά (οι περισσότερες σε πάνω από ένα) που σας βοηθούν να προστατέψετε το σώμα σας και υποστηρίζουν την καλή λειτουργία του λόγω και της αντιγηραντικής τους δράσης.

Ενταμάμε: Είναι πράσινα φασολάκια σόγιας, ζεματισμένα σε αλατισμένο νερό και ανακατεμένα με λίγο θαλασσινό αλάτι. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και ισοφλαβόνες, οι οποίες μιμούνται τη δράση των οιστρογόνων και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως εφίδρωση, εξάψεις και κολπική ξηρότητα. Επιπλέον, μειώνουν τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και υψηλής χοληστερίνης στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Κέιλ: Τοι άγριο λάχανο που έχει χαρακτηριστεί ως ο «βασιλιάς των λαχανικών», είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ, η οποία σε συνδυασμό με το ασβέστιο και τη βιταμίνη D βοηθά την υγεία των οστών. Μία μερίδα καλύπτει πάνω από το 20% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνες Α και Β.

Σπαράγγια: Μισό φλιτζάνι σπαράγγια καλύπτουν το 1/3 των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη Κ. Είναι επίσης πλούσια σε φυλλικό οξύ, το οποίο προλαμβάνει γενετικές ανωμαλίες, όπως η δισχιδής ράχη.

Φασόλια: Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, ενώ δεν έχουν λιπαρά. Συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, του σακχάρου στο αίμα και των καρδιακών παλμών, παράγοντες που συνδέονται με τις καρδιακές παθήσεις, την πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες.

Γκρέιπφρουτ: Τα φλαβονοειδή τους μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού στις γυναίκες και ωφελούν την καρδιά.

Μούρα και κεράσια: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από τη φθορά.

Τα μούρα προστατεύουν τον εγκέφαλο από τη φθορά που προκαλεί η γήρανση, ενώ η βιταμίνη C ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, της πρωτεΐνης που διατηρεί την επιδερμίδα σταθερή και λεία.

Παπάγια: Είναι πλούσια σε βήτα καροτίνη (υπάρχει επίσης στα καρότα) και λυκοπένιο (ντομάτες και καρπούζι). Το λυκοπένιο μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του μαστού. Έχει επίσης αντιοξειδωτική δράση και βοηθά στη διατήρηση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης σε υγιή επίπεδα προλαμβάνοντας τις καρδιακές παθήσεις.

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά: Μετά τα 50 χρειάζεστε περισσότερο ασβέστιο. Το γιαούρτι είναι καλή πηγή ασβεστίου, αρκεί να είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνη D, που βοηθά το σώμα σας να το χρησιμοποιεί καλύτερα.

Σαρδέλες: Είναι πλούσιες σε καλά λιπαρά, βιταμίνη D και ασβέστιο. Τα ωμέγα τρία λιπαρά οξέα βελτιώνουν την ποιότητα του μητρικού γάλακτος. Οι γυναίκες που τρώνε σαρδέλες στην εγκυμοσύνη ωφελούν τα μωρά τους. Ανήκουν επίσης στα ψάρια με τα χαμηλότερα επίπεδα ψευδαργύρου.

Λινόσπορος: Είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και λιγνάνες, ουσίες που μιμούνται τη δράση των οιστρογόνων και συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου για την ανάπτυξη κάποιων μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού. Ο λιναρόσπορος είναι επίσης καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Καρύδια: Είναι πλούσια σε καλά λιπαρά οξέα και στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου.

Αβοκάντο: Είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά. Μελέτες έχουν δείξει ότι μια διατροφή με αβοκάντο, μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το λίπος της κοιλιάς, να προστατέψετε τα μάτια και το δέρμα σας, να μειώσετε την «κακή» χοληστερόλη και να αυξήσετε την «καλή».

Γλυκοπατάτα: Είναι πλούσια σε χαλκό, φυτικές ίνες, βιταμίνη Β6, κάλιο, σίδηρο. Περιέχει επίσης βήτα καροτίνη.

Η επαρκής πρόσληψή της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, βοηθά την υγεία των πνευμόνων του μωρού.

Σπανάκι: Μειώνει τον κίνδυνο άνοιας, καρδιακών παθήσεων και καρκίνου του παχέος εντέρου. Το σπανάκι έχει φυλλικό οξύ και λουτεΐνη, η οποία προστατεύει την όραση και προλαμβάνει τον σχηματισμό ρυτίδων.

Μοσχαρίσιο συκώτι: Αποτελεί καλή πηγή φυλλικού οξέος, καθώς περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα και από το σπανάκι.

Άπαχο βόειο κρέας: Αποτελεί καλή πηγή σιδήρου, συστατικό που μετά την ηλικία των 18 οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο από τους άνδρες. Περιέχει επίσης ψευδάργυρο και βιταμίνη Β.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr  ,  WebMD

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης

Νεφροί: 5 συμβουλές για να τους προφυλάξετε – Τα σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα

Efi Nika

Χάστε 8 κιλά και ρίξτε κοιλιά και χοληστερόλη με αυτό το πασίγνωστο και πανάρχαιο γιατροσόφι

Efi Nika