Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΓΕΙΑ

Ο τρόπος για να αντιμετωπίσεις τις κράμπες περιόδου είναι πιο απλός απ’ όσο νόμιζες!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Και ξέχνα τις μια για πάντα!

Κι εκεί που απολαμβάνεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές, ξαφνικά αρχίζεις και νιώθεις κάποιους δυνατούς πόνους, μαζί με την όρεξη που σου έχει ανοίξει υπερβολικά, και δυστυχώς μόλις ξεκίνησαν οι δύσκολες μέρες του μήνα σου. Μπορούσε να σου συμβεί τίποτα χειρότερο από αυτό; Σίγουρα όχι.

Και φυσικά η περίοδος σου πολλές φορές συνοδεύεται και από κοιλιακές κράμπες, οι οποίες γίνονται αφόρητες μαζί με άλλα συμπτώματα. Οι εμμηνορροϊκές κράμπες σίγουρα δεν είναι ένα αστείο και εκείνες που τις αντιμετωπίζουν το γνωρίζουν καλά. Υπάρχει όμως λύση για να απαλλαγείς από αυτές με έναν απίστευτα απλό και φυσικό τρόπο και αυτός είναι να κάνεις μπάνιο με άλατα.

Το ζεστό μπάνιο με άλατα βοηθά στη μείωση του πόνου που προκαλεί κράμπες στο σώμα. Βοηθά στη χαλάρωση και τη σύσπαση των μυών στη μήτρα ακριβώς όπως μία θερμοφόρα, ενώ τα άλατα περιέχουν και υψηλά επίπεδα μαγνησίου, που βοηθούν στην απελευθέρωση των μυϊκών εντάσεων, καταπραΰνουν τη φλεγμονή και διευκολύνουν τους πόνους.

Δες παρακάτω δύο εύκολους τρόπους για να κάνεις το μπάνιο σου

#1. Άλατα και ginger
Σε ένα μπολ, πρόσθεσε 5-6 κουταλιές της σούπας άλατα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας σκόνη τζίντζερ. Ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε αυτό το μείγμα σε ζεστό νερό στη μπανιέρα σου και απολαύστε το για 20 λεπτά.

#2. Άλατα και αιθέρια έλαια μέντας
Σε ένα μπολ, πρόσθεσε 5-6 κουταλιές της σούπας άλατα και 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας. Ανακάτεψε το καλά και ακολούθησε την ίδια μέθοδο όπως από πάνω. Το έλαιο μέντας είναι ιδανικό για να καταπραΰνει τους πόνους.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , Queen.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν είμαστε πλέον έρμαιο των συναισθημάτων μας

Efi Nika

Καρκίνος στομάχου: ”Αθόρυβη” αλλά επικίνδυνη νόσος – 7 κύρια συμπτώματα

Γιώργος Newsitamea

Κόψτε το κάπνισμα και το… τζάκι: 12 συμβουλές για να διατηρήσετε τους πνεύμονές σας υγιείς μια ζωή

Efi Nika