Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο συνδυασμός τροφών που προστατεύει από τον καρκίνο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο συνδυασμός δυο συστατικών που περιέχονται στις τροφές, της σουλφοραφάνης και του σελήνιου, έχει προστατευτική δράση έναντι του καρκίνου.

Η σουλφοραφάνη είναι ένα φυτικό συστατικό το οποίο έχει αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος ενάντια στον καρκίνο και βρίσκεται σε περίσσεια στο μπρόκολο, το λάχανο και σε πολλά άλλα είδη λαχανικών.

Το σελήνιο υπάρχει κυρίως στα πουλερικά, τους ξηρούς καρπούς, το ψάρι, τα αβγά, τους καρπούς του ηλίανθου και τα μανιτάρια.

Η ανεπάρκεια της εν λόγω ουσίας στον οργανισμό έχει ενοχοποιηθεί για την πρόκληση πολλών μορφών καρκίνου, μεταξύ των οποίων και του καρκίνου του προστάτη.

Ο συνδυασμός τροφών που προστατεύει από τον καρκίνο

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Έρευνας Τροφίμων (IFR) της Βρετανίας, επισημαίνουν ότι ένα γεύμα που περιλαμβάνει κοτόπουλο αλλά και σαλάτα ελαττώνει της πιθανότητες εκδήλωσης του καρκίνου, ιδίως αν ο συνδυασμός αυτός αποτελεί καθημερινή συνήθεια.

Στο πλαίσιο της έρευνας, την οποία εκπόνησαν ερευνητές του IFR, αποκαλύφθηκε ότι οι δυο παραπάνω ουσίες είχαν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα όταν χρησιμοποιήθηκαν συνδυαστικά για την αποτροπή του σχηματισμού και ανάπτυξης κακοηθών όγκων, καθώς και για την εξάπλωση των κυττάρων τους.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία στο διαιτολόγιο και ότι η συνεχής κατανάλωση τροφών με πολλά λιπαρά και η αποφυγή των λαχανικών προδιαθέτει για πλήθος ασθένειες.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης