Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο ξηρός καρπός που κόβει «μαχαίρι» την πείνα και τις λιγούρες!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, όμως πράγματι ερευνητές στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένας ξηρός καρπός που «χτυπά» απευθείας το κέντρο του αυτοελέγχου στον εγκέφαλο κι έτσι μας αποτρέπει από την κατανάλωση ανθυγιεινών φαγητών και γλυκών.

Η σχετική μελέτη, η πρώτη του είδους της, δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Diabetes, Obesity and Metabolism.

Ο ξηρός καρπός που κόβει «μαχαίρι» την πείνα και τις λιγούρες

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, τα καρύδια, τα οποία είναι πλούσια σε ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά, πρωτεΐνες, μαγνήσιο, βιταμίνη Β6 αλλά και βιταμίνη Ε, προωθούν το αίσθημα του κορεσμού και μειώνουν δραστικά τις λιγούρες.

«Γνωρίζουμε ότι τα καρύδια μάς κάνουν να νιώθουμε πιο χορτάτοι, όμως ήταν έκπληξη για εμάς να διαπιστώσουμε ότι ο ξηρός καρπός επηρεάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα όταν έχουμε μπροστά μας φαγητό και, κατ’ επέκταση, να επηρεάζει τις διατροφικές μας επιλογές και το πόσο πεινασμένοι νιώθουμε» δηλώνει η βασική συντάκτρια της μελέτης, Δρ Ολίβια Φαρ.

«Όταν οι συμμετέχοντες έτρωγαν καρύδια, μια περιοχή του εγκεφάλου τους “φωτιζόταν” και αυτό φάνηκε να σχετίζεται με το τι μας έλεγαν για το αίσθημα πείνας ή κορεσμού που ένιωθαν» προσθέτει ο Δρ Χρήστος Μαντζώρος, επίσης συντάκτης της μελέτης.

Οι ερευνητές κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα έπειτα από πείραμα σε 10 παχύσαρκα άτομα για διάστημα πέντε ημερών.

Για να μελετήσουν την εγκεφαλική λειτουργία των συμμετεχόντων, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τη μέθοδο της μαγνητικής τομογραφίας.

Αν και δεν είναι σαφές ποιοι είναι οι λόγοι που τα καρύδια έχουν αυτή την επίδραση στον εγκέφαλο, τα αποτελέσματα είναι αρκετά πειστικά για να τα τρώμε καθημερινά και χωρίς ενοχές!

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Vegan διατροφή: Πώς μπορείς να πάρεις όλη την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι

Efi Nika

Τραχανάς o… θρεπτικός: 5 συνταγές για όλα τα γούστα

Efi Nika

Δυσπεψία: Πώς να τρώτε και τι να αποφεύγετε για να την αντιμετωπίσετε

Efi Nika