Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο καρκίνος του μαστού συμπαθεί τα γλυκά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο καρκίνος του μαστού συμπαθεί τα γλυκά

Δυστυχώς, οι γυναίκες που έχουν αδυναμία στα γλυκά, θα πρέπει να προσπαθήσουν να τα μειώσουν, καθώς ερευνητές στο Τέξας έχουν δείξει ότι η κατανάλωσή τους σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού.

Ο καρκίνος του μαστού είναι μία από τις συχνότερα εμφανιζόμενες μορφές καρκίνου παγκοσμίως και είναι η πρώτη σε αριθμό κρουσμάτων στο γυναικείο πληθυσμό, που μπορεί, όμως, να αντιμετωπιστεί με έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη. Στα μέτρα πρόληψης εντάσσεται ο τακτικός έλεγχος με μαστογραφία και υπέρηχο, αλλά και η διατροφή, αφού φαίνεται πως τα γλυκά αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου.

Ο λόγος είναι τα γλυκαντικά συστατικά της ζάχαρης οδηγούν σε αυξημένη έκφραση ενός ενζύμου που λέγεται 12-λιποξυγενάση και παίζει ρόλο στη χρόνια φλεγμονή.

Αν και η έρευνα έχει πραγματοποιηθεί σε ζώα (ποντίκια) και βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, φαίνεται ότι τελικά παίζουν ρόλο και οι διατροφικές μας επιλογές στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου είδους καρκίνου.

Ο καρκίνος του μαστού συμπαθεί τα γλυκά

Η έρευνα έχει δημοσιευτεί στο Cancer Research και αναφέρει ότι η φρουκτόζη είναι αυτό το συστατικό της ζάχαρης που αυξάνει περισσότερο τον κίνδυνο. Συγκεκριμένα, όσο περισσότερη σουκρόζη είχε το διαιτολόγιο των ποντικών της έρευνας, τόσο περισσότερο εκδήλωναν καρκίνο του μαστού, ενώ η φρουκτόζη οδηγούσε σε μεταστάσεις. Τα ποντίκια ήταν, μάλιστα, χωρισμένα σε 4 ομάδες με διαφορετικά διαιτολόγια, όλα όμως τροποποιημένα γενετικά με προδιάθεση στην εμφάνιση καρκίνου.

Από τα υπόλοιπα ποντίκια που τρέφονταν με άλλους υδατάνθρακες, το 30% εκδήλωσε καρκίνο του μαστού, σε σχέση με το 50+% αυτών που έτρωγαν ζάχαρη.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε για τα «μελάτα» αυγά

Γιώργος Newsitamea

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika