Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο καφές κρατά την άνοια μακριά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο καφές κρατά την άνοια μακριά

Βάλτε καφέ στο φλιτζάνι σας… 2 φορές για καλή νοητική υγεία

Ο καφές και η άνοια φαίνεται πως είναι εχθροί, αφού σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωσή του μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης νοητικών διαταραχών μελλοντικά.

Ανγεμίζετε το φλιτζάνι σας και μάλιστα 2 φορές την ημέρα με καφέ, φαίνεται πως θα τα έχετε… 400 στα γεράματα, αφού πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι μπορεί να συμβάλλει στη μείωση εμφάνισης νοητικών διαταραχών σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες και τη μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο Journal of Gerontology, όσοι πίνουν καθημερινά μικρές ποσότητες καφέ, μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης άνοιας και άλλης νοητικής διαταραχής στο μέλλον, όπως προέκυψε έπειτα από παρακολούθηση 6.500 ηλικιωμένων, άνω των 65 ετών, για 10 χρόνια.

26% μικρότερη πιθανότητα για εμφάνιση άνοιας μας χαρίζει ο καφές

Η ηλικία, το βάρος, η κατάθλιψη, το κάπνισμα, η υπέρταση και άλλοι παράγοντες φαίνεται πως δεν επηρέασαν τα δεδομένα, τα οποία τελικά έδειξαν ότι όσοι κατανάλωναν περίπου 260mg καφεΐνης καθημερινά, είχαν 26% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν άνοια ή άλλες νοητικές διαταραχές, σε σχέση με αυτούς που κατανάλωναν λιγότερο καφέ.

Γεμίστε, λοιπόν, το φλιτζάνι σας με καφέ και προτιμήστε τον χωρίς ζάχαρη και γάλα, έτσι ώστε να αποκομίσετε όλα τα οφέλη του, χωρίς τις έξτρα θερμίδες.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika