Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN

O Γιος της έχει σύνδρομο Down. Δείτε την Αντίδρασή της μόλις έμαθε ότι ΔΕΝ τον κάλεσαν στο Αποχαιρετιστήριο Πάρτι της Τάξης του!!!ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1

H Τζένιφερ Ιγκλ από τον Καναδά αναστατώθηκε όταν ανακάλυψε ότι ο γιος της Σόγιερ, δεν πήρε πρόσκληση για το πάρτυ γενεθλίων ενός συμμαθητή του γιου της. Έγραψε ένα γράμμα στους γονείς του αγοριού και το δημοσίευσε στο Facebook. Αρχικά, μπορεί να φαίνεται ότι η μητέρα αντέδρασε υπερβολικά, αλλά δικαιολογείται όταν είναι το μοναδικό παιδί που δεν έλαβε πρόσκληση και έχει σύνδρομο Ντάουν. 

1

Η Τζένιφερ στεναχωρήθηκε, αλλά και θύμωσε. «Καταλαβαίνω ότι δεν ήταν κάτι που παραβλέψατε, αλλά μια εσκεμμένη απόφαση να μη συμπεριλάβετε το γιο μου.» Αυτό το αγόρι επέλεξε να προσκαλέσει 22 συμμαθητές στο πάρτυ του, εκτός από τον Σόγιερ. Ο γιος της είναι ένα καλόκαρδο και χαρούμενο παιδί, δεν έχει προκαλέσει ποτέ προβλήματα στα άλλα παιδιά και τα πάει καλά με όλους, σύμφωνα με τη μητέρα του. Γι” αυτό το λόγο πιστεύει ότι τον άφησαν απ” έξω, επειδή είναι λιγάκι διαφορετικός.

2

Πιστεύει ότι πολλοί φοβούνται και δεν ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν παιδιά με σύνδρομο Ντάουν. «Ξέρω ότι αν γνωρίζατε περισσότερα για το σύνδρομο Ντάουν, δε θα είχατε πάρει αυτή την απόφαση.»

3

«Άτομα με σύνδρομο Ντάουν θέλουν τα ίδια πράγματα με όλους μας. Θέλουν να έχουν φίλους, θέλουν να νιώθουν αγάπη, θέλουν να συνεισφέρουν, να έχουν ζωές με νόημα, και να πηγαίνουν σε πάρτυ γενεθλίων.»

4

«Ως γονείς, θέλουμε τα παιδιά μας να είναι αρεστά, να έχουν φίλους, και μην αποκλείονται. Και αυτό το κάνουμε θέτοντας ως παράδειγμα τον εαυτό μας και ενθαρρύνοντας τα να κάνουν σωστές επιλογές.»

5

«Άλλοι γονείς με παιδιά με σύνδρομο Ντάουν συχνά ξεκινούν τη σχολική χρονιά εκπαιδεύοντας την τάξη, και νιώθω πως έχω μερίδιο που δε το έκανα αυτό. Πάντα για μένα ήταν ο Σόγιερ και δεν είχα την ανάγκη να μιλήσω για το σύνδρομο Ντάουν στη τάξη του μέχρι τώρα. Συνειδητοποιώ ότι τον έχω απογοητεύσει.»

6

Κλείνει το ανοιχτό γράμμα της με μια πρόσκληση προς τους γονείς να καθίσουν και να συζητήσουν.

7

Το γράμμα είχε πάνω από 34.000 likes και μοιράστηκε σε όλο το κόσμο. Όπως ζήτησε η Τζένιφερ, συναντήθηκαν οι γονείς και το άλλο παιδί και συζήτησαν για το σύνδρομο Ντάουν και τον τρόπο που αντιδρά ο Σόγιερ. Το αγόρι τελικά αποφάσισε να προσκαλέσει τον Σόγιερ στο πάρτυ γενεθλίων του και φυσικά ο Σόγιερ ήταν κατενθουσιασμένος!

8

Αυτή η ιστορία δίνει κουράγιο σε γονείς παιδιών με σύνδρομο Ντάουν να μιλήσουν περισσότερο ανοιχτά. Μόλις καταρριφθούν οι προκαταλήψεις, τα παιδιά με σύνδρομο Ντάουν μπορούν να ενταχθούν στα σχολεία και την κοινωνία.  

 

 

hefty.co,fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λατρεμένη ανιψούλα, πήγε τον vεκρό θείο της σε τράπεζα με το καροτσάκι για να υπογράψει δάνειο 3.000 ευρώ – BINTEO

Efi Nika

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika