Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ο έρωτας μας κάνει πιο ευτυχισμένους απ’ τα λεφτά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η ύπαρξη ενός/μιας συντρόφου στη ζωή και η καλή ψυχική υγεία είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες ευτυχίας, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη ανάλυση.

Επιπλέον και τα δύο συμβάλλουν πολύ περισσότερο στην αίσθηση της ευτυχίας απ’ ό,τι οικονομικοί παράγοντες, όπως ο διπλασιασμός του μισθού, ενώ ακόμα και το να έχει κάποιος μία δουλειά είναι πιο σημαντικό από την αύξηση του μισθού.

Την ανάλυση πραγματοποίησαν επιστήμονες από την φημισμένη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE) οι οποίοι εξέτασαν συνδυαστικά τα ευρήματα αρκετών διεθνών δημοσκοπήσεων στις οποίες περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είχαν απαντήσει σε ερωτήματα για το τι και πόσο επηρεάζει την ευτυχία τους.

Όπως έδειξε η ανάλυση, ο διπλασιασμός του μισθού αυξάνει την ευτυχία που νιώθει κανείς κατά μόλις 0,2 βαθμούς σε μία κλίμακα από 0 έως 10. Η ύπαρξη ενός μόνιμου συντρόφου όμως αυξάνει την ευτυχία κατά 0,6 βαθμούς, ενώ η απώλεια του συντρόφου είτε οφείλεται σε χωρισμό είτε σε θάνατο την μειώνει κατ’ ανάλογο βαθμό.

Τα προβλήματα ψυχικής υγείας όπως η κατάθλιψη και οι αγχώδεις διαταραχές και η ανεργία, όμως, είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας απ’ όλους, αφού το καθένα την μειώνουν κατά 0,7 βαθμούς.

Τα ευρήματα αυτά πρακτικά σημαίνουν ότι «έχουμε ανάγκη να μας έχουν οι άλλοι ανάγκη, καθώς και να μην είμαστε μόνοι, αλλά να έχουμε ουσιαστικές σχέσεις στη ζωή μας», λένε οι ερευνητές.

Επιπλέον, «είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε μία δουλειά και να μην καθόμαστε αδρανείς γιατί αυτό μειώνει την αυτοαξία και την ευτυχία μας».

Τα ευρήματα της μελέτης θα συζητηθούν αναλυτικά σε συνέδριο για την ευεξία που διοργανώνει σήμερα και αύριο η LSE μαζί με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Πηγή : tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea