Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Νερό εμπλουτισμένο με υδρογόνο: η αλήθεια για τη νέα τάση που κάνει θραύση στο εξωτερικό

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Νερό εμπλουτισμένο με υδρογόνο: η αλήθεια για τη νέα τάση που κάνει θραύση στο εξωτερικό

Ίσως έχετε δει διασημότητες όπως την Blake Lively, τον Ryan Reynolds και τον Zac Efron να μιλούν για τη νέα τους αγάπη, το νερό που είναι εμπλουτισμένο με υδρογόνο, το οποίο αποτελεί τελευταία τάση στο εκλεκτό νερό.

Τι ακριβώς, όμως, είναι και τι πρέπει να ξέρουμε;

Το εμπλουτισμένο με υδρογόνο νερό είναι άλλη μια τελευταία τάση υγείας, που προωθείται αρκετά το τελευταίο διάστημα, ειδικά στο εξωτερικό, και την οποία ακολουθούν πολλοί διάσημοι αστέρες. Έχει, όμως, επιστημονικό υπόβαθρο; Μπορεί το νερό αυτό πράγματι να βοηθήσει την υγεία μας; Προτού απαντήσουμε σε αυτά, ας δούμε πρώτα τι ακριβώς είναι.

Τι είναι το νερό εμπλουτισμένο με υδρογόνο;
Αν συγκρίνουμε το συμβατικό νερό με το νερό εμπλουτισμένο σε υδρογόνο, θα δούμε ότι το συμβατικό έχει πολύ μικρή συγκέντρωση υδρογόνου, η οποία είναι ανάλογη της ποσότητας υδρογόνου στην ατμόσφαιρα της γης. Το εμπλουτισμένο νερό είναι νερό με πρόσθετο μοριακό υδρογόνο, το οποίο είναι ένα άοσμο και άγευστο αέριο. Κάποιοι, μάλιστα, χρησιμοποιούν τον όρο «διατομικό υδρογόνο», σύμφωνα με το foxnews, και μιλούν για τις πολλαπλές ιδιότητές του.

Αν θέλουμε να το αναλύσουμε καλύτερα, το συμβατικό νερό έχει συγκέντρωση μοριακού υδρογόνου περίπου 0.0000004 mmol ανά λίτρο. Η υψηλότερη δυνατή συγκέντρωση μοριακού υδρογόνου στο νερό σε θερμοκρασία δωματίου θα ήταν περίπου 0.8 mmol ανά λίτρο, αν το νερό βρισκόταν σε περιβάλλον με καθαρό μοριακό υδρογόνο.

Νερό εμπλουτισμένο με υδρογόνο: η αλήθεια για τη νέα τάση που κάνει θραύση στο εξωτερικό

Ποια τα οφέλη του;

Οι υποστηρικτές του αναφέρουν ότι το νερό εμπλουτισμένο με υδρογόνο είναι αντιοξειδωτικό, μας χαρίζει ενέργεια, βοηθά στην αποκατάσταση του σώματός μας έπειτα από άσκηση, μειώνει τη φλεγμονή και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Σύμφωνα με το foxnews, όμως, οι περισσότερες μελέτες που υποστηρίζουν αυτά τα οφέλη έχουν πραγματοποιηθεί σε εργαστήρια, καθιστώντας δύσκολη την επικύρωση όλων αυτών που προβάλλεται ότι κάνει. Με απλά λόγια, χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να καθοριστεί αν το εμπλουτισμένο αυτό νερό με υδρογόνο μπορεί όντως να κάνει καλό στην υγεία. Συν τοις άλλοις, το κόστος του είναι σχετικά υψηλό, φτάνοντας στο εξωτερικό τα 3 δολάρια τα 0,3 λίτρα, το 1 δολάριο η ταμπλέτα που μπορεί να εμπλουτίσει 1 ποτήρι νερό και περισσότερα από 500 δολάρια το μηχάνημα που μπορεί να φτιάξει κάποιος μόνος του για να έχει τέτοιο νερό.

Τι να θυμάστε
Για να προλάβει κάποιος να πιει το εμπλουτισμένο νερό, πρέπει να το πιει γρήγορα. Όταν ένα μη διαπερατό δοχείο ανοίγει και εκτίθεται στον αέρα, η ποσότητα του μοριακού υδρογόνου στο εμπλουτισμένο νερό αρχίζει αμέσως να μειώνεται και εν τέλει φτάνει τη συγκέντρωση που έχει και το συμβατικό νερό. Συγκεκριμένα, το υδρογόνο μειώνεται στο μισό κάθε περίπου 2 ώρες. Υπάρχουν ειδικά δοχεία που συγκρατούν το υδρογόνο, αλλά σε αντίθετη περίπτωση, μέχρι να φτάσει στον καταναλωτή, το υδρογόνο έχει πέσει σε επίπεδα συμβατικού νερού.

Τα οφέλη του ούτως ή άλλως χρειάζονται περαιτέρω έρευνα, γι’ αυτό μέχρι τότε μπορείτε να καταναλώνετε φρούτα, λαχανικά και τροφές πλούσιες σε μέταλλα, όπως όσπρια, θαλασσινά, κοτόπουλο κ.ο.κ. και φυσικά να πίνετε μπόλικο συμβατικό νερό.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika

Δείτε πως πρέπει να αυξήσετε τη φερριτίνη στο αίμα σας

Γιώργος Newsitamea

Ελκώδης κολίτιδα: 9 σημάδια της φλεγμονής του εντέρου – Ποιες τροφές πρέπει να τρώτε και ποιες να αποφεύγετε

Penni Syggrou