Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Νέα κατάθεση ΦΩΤΙΑ για τον μικρό Μπεν- «Τον είδα να είναι ιδρωμένος και να τρέμει»

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

mikro_mpen

Σε ένα ζευγάρι σανδάλια κάνουν fosus οι αστυνομικοί

Με κομμένη την ανάσα η μητέρα και η αδερφή του μικρού Μπεν παρακολουθούν τις έρευνες των Βρετανικών αρχών σε οικόπεδα της Κω, όπου οι αρχές αναζητούν στοιχεία μετά από καταγγελίες ότι το αγόρι θάφτηκε σε συγκεκριμένη περιοχή.

Την ώρα λοιπόν που διεξάγονται οι έρευνες  και οι αστυνομικοί εξετάζουν λεπτομερώς κάθε ίχνος αποσύνθεσης, αλλά και οστό που βρίσκουν στο επίμαχο χωράφι,η βρετανική εφημερίδα «Daily Mirror», αποκαλύπτει ένα μέρος της κατάθεσης του μάρτυρα, που έδωσε το έναυσμα για το νέο κύκλο ερευνών και ανασκαφών στην περιοχή.

Το όνομα του μάρτυρα-κλειδί δεν έχει αποκαλυφθεί από τις αρχές όμως σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άνθρωπο που ήταν στον στενό κύκλο του Μπάρκα που οδηγούσε τον εκσκαφέα και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Γι’ αυτό και η μαρτυρία του κρίθηκε ως εξαιρετικά σοβαρή και αξιόπιστη.

Όπως φέρεται να είπε στις βρετανικές αρχές ο εν λόγω μάρτυρας, «την ημέρα της εξαφάνισης του Μπεν, είδα τον Μπάρκα, να είναι ιδρωμένος και να τρέμει. Όταν έμαθα για την εξαφάνιση του παιδιού, συνδύασα τα γεγονότα, αλλά άφησα να περάσουν λίγες μέρες».

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής των ερευνών, Τζον Κόσινς, εξασφάλισε την άδεια του ιδιοκτήτη του οικοπέδου για να συνεχιστούν οι εκσκαφές, αφού πρώτα τον διαβεβαίωσε ότι θα αποζημιωθεί για ό,τι ζημιά γίνει στη γη του.

Παράλληλα, εξασφάλισε και τη συγκατάθεση των τοπικών Αρχών για την συνέχιση των ερευνών που είχαν διακοπεί, με την προϋπόθεση η ομάδα του να δουλέψει μακριά από το μέρος, όπου ανακαλύφθηκαν οι αρχαίοι ρωμαϊκοί τάφοι.

Οι έρευνες για τον Μπεν Νίνταμ ξεκίνησαν και πάλι το απόγευμα της Παρασκευής, μετά από κάποιες ώρες “χάους”.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι ξένοι και οι έλληνες αστυνομικοί ερευνούν εξονυχιστικά ένα ζευγάρι σανδάλια που είχε βρεθεί στο σημείο το 2012. Αν και επάνω τους δεν υπάρχει ίχνος dna, οι ερευνητές θέλουν να δουν αν πρόκειται για τα δερμάτινα σανδάλια που φορούσε ο Μπεν την ημέρα που εξαφανίστηκε . 

Υπενθυμίζουμε ότι οι έρευνες των βρετανικών Αρχών πήραν εντελώς νέα τροπή με αφορμή έναν μάρτυρα, φίλο του χειριστή εκσκαφέα Κωνσταντίνου Μπάρκα, ο οποίος ανέφερε πως ο Μπεν (που σήμερα κανονικά θα ήταν 26 ετών) είναι νεκρός και σκοτώθηκε από εκσκαφέα, τον οποίο οδηγούσε ο Μπάρκας. Ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, γνωστός και ως «Dino», δούλευε κοντά στην αγροικία όπου εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν το 1991. Μετά τα παραπάνω, η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίντχαμ, λύγισε,ενώ η χήρα του Μπάρκα, ο οποίος πέθανε πέρυσι από καρκίνο στο στομάχι, τα διέψευσε όλα, λέγοντας πως «δεν σκότωσε ο άνδρας μου τον Μπεν.Πάντα βοηθούσε όσο μπορούσε την Αστυνομία, ακόμα και όταν ήταν πολύ άρρωστος». Παράλληλα, οι αστυνομικοί έκαναν και τεστ DNA στον γιο του Κωνσταντίνου Μπάρκα, θέλοντας να αποκλείσουν την πιθανότητα ο 29χρονος να είναι ο μικρός Μπεν!

«Θα μπορούσε να είχε τελειώσει πριν από 25 χρόνια. Θα μπορούσα να είχα κάνει κάτι με τη ζωή μου αντί να βρίσκομαι στο περίμενε και να ζω αυτόν τον εφιάλτη. Θα μπορούσα πιθανότατα να έχω συγχωρήσει αυτόν τον άνθρωπο τότε, αλλά όχι τώρα. Έχουν περάσει 25 χρόνια δυστυχίας για να έρθει αυτό το τέλος. Θα είναι δύσκολο», δήλωσε πρόσφατα σε άλλη συνέντευξη της η μητέρα του Μπεν.

http://www.star.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou