Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

«Να μην βιώσει άλλη μάνα τον πόνο που βιώνω εγώ»… Λυγίζει η μητέρα της Στέλλας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Λυγίζει η μητέρα της Στέλλας που παρασύρθηκε από Ι.Χ. στην Κρήτη

«Η Στέλλα μου σπούδαζε Αρχιτέκτονας Μηχανικός. Αν κάποια στιγμή γίνει κάτι, μέσα μου, για μένα, θα είναι σαν να έφτιαξε εκείνη τα σχέδια γι’αυτόν τον κόμβο» αναφέρει η μητέρα της Στέλλας που έχασε τη ζωή της σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου.

Η μητέρα σπάει τη σιωπή της σε μια ανάρτηση που έγραψε στο Facebook για να ευχαριστήσει όλους εκείνους τους ανθρώπους που τη στήριξαν και με αφορμή την τραγική απώλεια δημιούργησαν την Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών, που στόχο έχει τη λήψη μέτρων προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Ήδη η Κίνηση έχει προχωρήσει σε επαφές με αρμόδιους φορείς ενώ τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου.

Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης η μητέρα της Στέλλας βρίσκει το κουράγιο να γράψει και να τους ευχαριστήσει για όλες τις ενέργειες ενώ τα λόγια της αποτελούν και «χαστούκι» για όλους όσους δεν έχουν κάνει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια από τη θέση των υπευθύνων.

Στην ανάρτησή της η μητέρα της Στέλλας γράφει:

stella

Συμβολικό κλείσιμο του δρόμου τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου από την Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών

Με αφορμή το τραγικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε δυο νέα παιδιά, δημιουργήθηκε στο Ακρωτήρι η Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών  (ΚΚΑΠΠ), με στόχο να πάρει την υπόθεση της ασφάλειας στα χέρια της και να ασκήσει πιέσεις χωρίς υποχωρήσεις.

Όπως ενημερώνει στη σελίδα της η  ΚΚΑΠΠ ήδη:

1. Εστάλη συλλυπητήρια επιστολή στη μητέρα της Στέλλας και του Γιάννη στην οποία μας απάντησε και την απάντησή της ανάρτησε η ίδια στη σελίδα μας

2. Πραγματοποιήσαμε ραντεβού με το Δήμαρχο Χανίων κ. Βάμβουκα την Τετάρτη 30/8/2017. Του γνωστοποιήσαμε κατ’ αρχήν την ύπαρξη της ομάδας μας η οποία ήδη αριθμεί περί τα 1500 μέλη, τους στόχους που έχουμε βάλει και του καταστήσαμε σαφές ότι δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν υλοποιηθούν. Του θίξαμε το θέμα της έλλειψης σήμανσης διαγράμμισης και των καμερών ελέγχου της ταχύτητας. Μας διαβεβαίωσε ότι ήδη οι υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται για την τοποθέτηση φαναριών, πλην όμως μας ανέφερε ότι η περάτωση του συγκεκριμένου έργου εξαρτάται και από την Περιφέρεια η οποία είναι αρμόδια για την χάραξη και υλοποίηση των πεζοδρομίων. Μας παρέπεμψε στην Τροχαία για το θέμα της σήμανσης και των καμερών και στην περιφέρεια για τις διαγραμμίσεις. Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι Δήμος Περιφέρεια και Πολυτεχνείο δεν έχουν την απαραίτητη σύμπνοια, θεωρώντας ο καθένας ότι του επιρρίπτει αδίκως ευθύνες ο άλλος. Στο σημείο αυτό λοιπόν θα πρέπει να αναλάβουμε δράση ενοχλώντας και απαιτώντας από όλους ενημέρωση για το σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες και η υλοποίηση τους.

3. Συναντηθήκαμε με τον Διοικητή της Τροχαίας Χανίων και τον Διευθυντή της Αστυνομίας. Τους καταθέσαμε δύο αιτήματα τα οποία έλαβαν αρ. πρωτ. 9009/20/598-α/31-8-2017 και 9009/20/598-β/31-8-2017 αντίστοιχα. Με το πρώτο ζητήσαμε συχνότερους και αυστηρότερους ελέγχους ως προς τα όρια ταχύτητας και την τήρηση του Κ.Ο.Κ. στην περιοχή μας και με το δεύτερο ζητήσαμε την συνδρομή τους για τις 11/9 ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, οπότε θα διοργανώσουμε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στο σημείο του δυστυχήματος για 20 λεπτά (όσα και τα χρόνια των παιδιών). Θα λαβετε σχετική ενημέρωση αναλυτικότερα για τη δράση μας αυτή, στην οποία ζητάμε από όλους σας να παρευρεθείτε. Μας απάντησαν για το πρώτο αίτημα μας ότι η κατάσταση στην υπηρεσία τους είναι ασφυκτική ελλείψει προσωπικού και μέσων αλλά μας είπαν ότι θα προσπαθήσουν να θέσουν σε προτεραιότητα την περιοχή στο κομμάτι των ελέγχων. Για τη σήμανση και τις κάμερες διέψευσαν το Δήμαρχο ότι είναι της αρμοδιότητας τους.

4. Εκμεταλλευτήκαμε τη συγκυρία να βρίσκεται στα Χανιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης για συνάντηση με όλους τους φορείς των Χανίων, εν όψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που θα γίνει στο Ηράκλειο στις 22/9. Πετύχαμε να έχουμε μαζί του, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη, αλλά και άλλων εκπροσώπων φορέων του νομού (Οικονομικό επιμελητήριο, Επαγγελματικό επιμελητήριο, Πολυτεχνείο, Δικηγορικός Σύλλογος), συνομιλία στην οποία αφού του γνωστοποιήσαμε ποιοι είμαστε και τι ζητάμε, δεσμεύτηκε ενώπιον όλων, ότι μόλις πάρει στα χέρια του τη σχετική μελέτη της πεζοδρόμησης, διαγράμμισης, κατασκευής δύο υπογείων διαβάσεων -μίας στο ΕΠΑΛ και μίας στο Πολυτεχνείο- θα αποδεσμεύσει άμεσα τις σχετικές δαπάνες. Ο δε Αντιπεριφερειάρχης κ. Βουλγαράκης μας διαβεβαίωσε ότι έγινε ήδη ανάθεση της μελέτης για όλα τα παραπάνω. Επιφυλασσόμαστε και θα επανέλθουμε με ερωτήματα και στους δύο για την εξέλιξη των παραπάνω. Σχετικά με τον κυκλικό κόμβο τον απορρίπτουν και οι δύο ως μη εφαρμόσιμη λύση γιατί, όπως είπαν επί λέξει, οι κυκλικοί κόμβοι δεν γίνονται σε ευθείες αλλά μόνο σε σημεία που διακλαδώνονται δύο ή περισσότεροι δρόμοι.
Υπάρχει ήδη προγραμματισμένο ραντεβού γι αύριο 1/9 με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου για το οποίο θα ενημερώσουμε.

5. Οργανώνουμε δράση στις 11/9, ώρα 12, μετά τον αγιασμό στα σχολεία. Θα αποκλείσουμε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας (ποιο από τα δύο θα μας υποδείξει η Τροχαία) για 20 λεπτά και ζητώντας από τους οδηγούς να πηγαίνουν με 20χλμ. καθώς περνούν από εκεί, στους οποίους θα μοιράζουμε έντυπο υλικό. Προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε για τη δράση αυτή όλους τους συλλόγους του Ακρωτηρίου (πολιτιστικούς, γονέων και κηδεμόνων, διδασκόντων κ.λ.π) Η αφίσα της δράσης την οποία θα αναρτήσουμε σε κάθε σημείο ενδιαφέροντος στο Ακρωτήρι και όχι μόνο παρατίθεται παρακάτω.

Έπεται συνέχεια…

Η Συντονιστική Επιτροπή»

flashnews.gr , www.newsbeast.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

M M

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Penni Syggrou

Σοκ στην Κρήτη: Νόμιζαν ότι πέθανε από καρκίνο σπίτι του, τον κήδεψαν και 2 μέρες μετά αποκαλύφθηκε η φρικτή αλήθεια

Efi Nika