Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μπράβο! Μικρό κορίτσι με Εγκεφαλική Παράλυση μπορεί να περπατήσει για πρώτη φορά όταν κάποιοι άγνωστοι της προσέφεραν αυτό το ποσό για επέμβαση!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

mayzi-price

Αφού άγνωστοι δώρισαν χρήματα, η 5χρονη Μέιζι Πράις υποβλήθηκε στην εγχείριση της εκλεκτικής ραχιαίας ριζοτομής που της άλλαξε τη ζωή.

Η μικρή ηρωίδα, Μέιζι Πράις, ακτινοβολεί από χαρά καθώς κάνει τα πρώτα της βήματα με τη βοήθεια μίας υποστηρικτικής συσκευής.

Οι γονείς της 5χρονης, που υπέφερε από εγκεφαλική παράλυση, προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν £50.000 (περίπου 47.000 ευρώ) για την εγχείριση, ποσό που δεν ήταν διαθέσιμο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όταν έγινε γνωστή η περιπέτειά τους.

Και καθώς οι δωρεές ήταν πάμπολλες, η Μέιζι μπορεί τώρα να παίζει με τους συμμαθητές της στο σχολείο και να κυνηγάει τον 3χρονο αδερφό της, τον Λόγκαν.

Η μαμά της, η Στέισι Ίγκλ, είπε: «Ήταν μαρτύριο να κάθεται στο αναπηρικό αμαξίδιο και να παρακολουθεί τα άλλα παιδιά να παίζουν.

mayzi-price-1

Συνήθως έμενε πίσω, όμως τώρα μπορεί να παίρνει και αυτή μέρος στο παιχνίδι.

Ο Λόγκαν είναι μικρότερος και της φαινόταν πολύ σκληρό να τον βλέπει να περπατάει και να τρέχει. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα τους έβλεπα να περπατούν μαζί. Την πρώτη φορά είχα δακρύσει».

Τον περασμένο Ιούνιο, οι γονείς της προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν μέσω εράνου χρήματα για την εγχείριση της εκλεκτικής ραχιαίας ριζοτομής. Τότε είχαν μαζευτεί £25.000 (περίπου 24.000 ευρώ) μέσα σε τρία λεπτά.

Υποβλήθηκε στην εγχείριση στο νοσοκομείο του Great Ormond Street  τον περασμένο Νοέμβριο και τώρα έχει τελειώσει τις φυσιοθεραπείες.

Αυτό το μήνα κατάφερε να περπατήσει μόνη της για πρώτη φορά με τη βοήθεια της υποστηρικτικής συσκευής.

mayzi-price-with-stacey-solomon-and-father-paul-rice

Η Στέισι και ο πατέρας της, ο 34χρονος Πωλ Πράις, είναι ενθουσιασμένοι με την πρόοδό της.

Η 25χρονη Στέισι, από το Ρόμφορντ του Έσσεξ, πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεισέφεραν. Η Μέιζι είναι τόσο ευχαριστημένη, καθώς προσπαθεί σκληρά για να ανακτήσει τις δυνάμεις της.

Ελπίζουμε ότι κάποια μέρα θα περπατήσει χωρίς τη συσκευή».

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνων mirror.co.uk

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λατρεμένη ανιψούλα, πήγε τον vεκρό θείο της σε τράπεζα με το καροτσάκι για να υπογράψει δάνειο 3.000 ευρώ – BINTEO

Efi Nika