Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μπούκωμα και βήχας: Τα γιατροσόφια της γιαγιάς για να γίνεις καλά σε χρόνο… dt!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κρυολόγημα είναι, θα το «νικήσεις»!

Αυτές οι μέρες είναι ιδιαίτερα κρύες και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αρχίσει να «πέφτουμε» στο κρεβάτι από κάποιο κρυολόγημα. Για τις ιώσεις δε μιλάμε καθώς ένα θέμα που «καίει» ιδιαιτέρως. Έχουμε χάσει την οσμή μας, αγκάθια κάνουν την εμφάνισή τους στο λαιμό μας και όπου να ναι νομίζουμε πως θα χάσουμε και τη φωνή μας. Πιο story of our lives, δε γίνεται.

Αφού πρώτα βάλεις τη ζακέτα σου (το παλτό σου βασικά), όπως λέει και η γιαγιά, καλό θα ήταν να ακολουθήσεις μερικά γιατροσόφια της για να γίνεις… περδίκι.

Βήχας:

– Ρίξε το στο θυμάρι, μιας και τα φλαβονοειδή που περιέχει χαλαρώνουν τους μυς της τραχείας και μειώνουν τη φλεγμονή. Κατανάλωσε τρεις κούπες αφέψημα από θυμάρι τη μέρα και νιώσε άμεσα το λαιμό σου να μαλακώνει.

Μπούκωμα:

Βράσε σε ένα μπρίκι ένα ποτήρι νερό και έπειτα άφησέ το να κρυώσει για λίγο. Όσο είναι χλιαρό, ρίξε μέσα μισή κουταλιά αλάτι και ανακάτεψέ το καλά. Στη συνέχεια, ρίξε σε κάθε ρουθούνι σου  4-5 σταγόνες από αυτό το μείγμα. Το αλατόνερο διαλύει τη βλέννα και βοηθά στην αποσυμφόρηση.

ΠΗΓΗ: www.queen.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η βιταμίνη που πρέπει να παίρνετε μαζί με τον σίδηρο για να ενισχύσετε την απορρόφησή του, σύμφωνα με το Κλίβελαντ

Γιώργος Newsitamea

Αντιφλεγμονώδης δίαιτα: Είναι κατάλληλη για εσένα;

Efi Nika

Αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε για τα «μελάτα» αυγά

Γιώργος Newsitamea