Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Μπορώ να σηκώνω βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις των εγκύων είναι αν μπορούν να σηκώνουν βάρος ή αν μπορούν να παίρνουν αγκαλιά το άλλο τους παιδί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Η γενική συμβουλή των γυναικολόγων είναι ότι θα πρέπει οι εγκυμονούσες να αποφεύγουν να σηκώνουν μεγάλο βάρος. Για παράδειγμα, στο σούπερ μάρκετ, δεν πρέπει να σηκώνουν όλες τις τσάντες μαζί στα χέρια τους αλλά να χρησιμοποιούν το καρότσι του σούπερ μάρκετ.

Θα πρέπει επίσης, όταν δεν έχουν μαζί τους κάποιον για βοήθεια, να κάνουν τα ψώνια σταδιακά έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται από τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις με τις σακούλες γεμάτες ψώνια.

Οι βασικοί λόγοι που οι γιατροί συστήνουν κάτι τέτοιο, είναι γιατί μπορεί να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, κυρίως της μέσης με το απότομο σήκωμα βάρους ή να νοιώσει ζαλάδα, προκαλώντας δυσφορία ή ακόμα και λιποθυμία.

Στο αν μπορεί η έγκυος να παίρνει αγκαλιά το άλλο παιδί της, η απάντηση δεν είναι μονολεκτική, ναι ή όχι. Εξαρτάται από το βάρος του παιδιού, από το βάρος της μητέρας, από το μήνα της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, και σ’αυτή την περίπτωση, οι γυναικολόγοι συμβουλεύουν τις έγκυες να είναι προσεκτικές γιατί μπορεί να προκληθεί κάποιος έντονος πόνος ακόμα και τραυματισμός ειδικά στη μέση.

Εναλλακτικά αντί για αγκαλιά, μπορούν οι μαμάδες να καθίσουν το παιδί τους στα πόδια τους, ή στην αγκαλιά τους, εφόσον και πάλι κάθονται. Μπορεί σε μερικές μαμάδες να φαίνεται δύσκολο να εξηγήσουν στο μικρό σας γιατί δεν μπορούν να το παίρνουν πια αγκαλιά αλλά θα πρέπει να τα κάνουν. Σε αυτή την προσπάθεια, καλό είναι να επιστρατευτούν παππούδες και γιαγιάδες , αν υπάρχουν, ώστε το παιδί να μην νοιώθει παραμελημένο.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , Mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika

Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε

Efi Nika