Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μπορεί η χαμηλή αυτοεκτίμηση να επηρεάζει το δέρμα μας;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μπορεί η χαμηλή αυτοεκτίμηση να επηρεάζει το δέρμα μας;

Υπάρχουν μερικά πρωινά που απλά δεν πηγαίνει τίποτα καλά. Έχεις ξυπνήσει με χάλια διάθεση, το πρόσωπο σου έχει ακόμη το αποτύπωμα του μαξιλαριού, τα μαλλιά δε στρώνουν, έχεις αργήσει, έχεις αγχωθεί, γενικότερα είναι όλα λάθος. Τι γίνεται όμως όταν αυτό συμβαίνει σε μεγαλύτερη συχνότητα από μία μόνο ημέρα;

Η αρνητική σκέψη, το άγχος και η χαμηλή αυτοεκτίμηση φυσικά μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στην εμφάνιση σου, αλλά και το δέρμα σου. Όταν αγχωνόμαστε η κυκλοφορία του αίματος προς τα όργανα περιορίζεται, με αποτέλεσμα το δέρμα να μην ενυδατώνεται σωστά. Σε μικρή συχνότητα αυτό είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό, όταν όμως το στρες καταλαμβάνει ολόκληρη την καθημερινότητα μας μπορεί να προκαλέσει μόνιμα προβλήματα. Αυτό συμβαίνει επειδή εκείνες τις περιόδους το σώμα μας εκκρίνει μια ουσία, την κορτιζόλη, η οποία μπορεί να κάνει το δέρμα θαμπό και λεπτό.

Θυμήσου ότι οι περίοδοι άγχους και στρες δε διαρκούν για πάντα, αλλά και ότι όλοι έχουν τις καλές και τις κακές ημέρες τους. Η εικόνα ωστόσο, που έχεις για τον εαυτό σου είναι κάτι που χρειάζεται την ύψιστη προσοχή σου, αφού επηρεάζει τη γενικότερη εμφάνιση και αυτοπεποίθηση σου.  Όσο πιο δυνατή και όμορφη νιώθεις, τόσο περισσότερο θα φαίνεται και στο δέρμα σου!

ΠΗΓΗ: govastileto.gr , madamefigaro.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea