Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Μπορεί Να Έχασε Το Χέρι Της Από Σπάνια Ασθένεια, Αλλά Αυτό Το Βιονικό Χέρι Της Χάρισε Και Πάλι Την Ικανότητα Να Νιώθει!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μπορεί Να Έχασε Το Χέρι Της Από Σπάνια Ασθένεια, Αλλά Αυτό Το Βιονικό Χέρι Της Χάρισε Και Πάλι Την Ικανότητα Να Νιώθει.

Μπορεί Να Έχασε Το Χέρι Της Από Σπάνια Ασθένεια, Αλλά Αυτό Το Βιονικό Χέρι Της Χάρισε Και Πάλι Την Ικανότητα Να Νιώθει!

Η Τίλυ Λόκεϋ έπρεπε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό και των δύο χεριών όπως και των δαχτύλων των ποδιών της αφού προσβλήθηκε από μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία, μία ενδεχομένως θανατηφόρα μορφή μηνιγγίτιδας, για την οποία δεν υπήρχε εμβόλιο όταν αρρώστησε. Μολύνθηκε από την πολύ σπάνια μορφή Β του ιού όταν ήταν μόλις 15 μηνών.

Στους γονείς της είχαν πει ότι θα πέθαινε ώρες έπειτα από τη γέννησή της και πως έπρεπε να την αποχαιρετήσουν. Εκείνοι όμως αρνήθηκαν.

«Πήγαμε να τη δούμε όμως δεν την αποχαιρετήσαμε. Της είπαμε ότι έπρεπε να παλέψει και να ακούει τις φωνές μας», ανέφερε η μητέρα της, Σάρα Λόκεϋ.

Και ω του θαύματος, η Τίλυ πάλεψε με τον ιό. Ωστόσο, αυτός άφησε τα σημάδια του πάνω της και της αφαίρεσε τα άκρα, παρόλο που η μητέρα της ορκίστηκε ότι κάποια μέρα θα τα ξαναποκτούσε.

«Τη νύχτα πριν εισαχθεί η Τίλυ στο νοσοκομείο, την κάθισα στο γόνατό μου, την αγκάλιασα σφικτά και της υποσχέθηκα κάτι», ανέφερε η Σάρα. «Της υποσχέθηκα ότι θα έκανα ό,τι μπορούσα για να της δώσω πίσω τα χέρια της. Και μέχρι σήμερα, συνεχίζω να της υπόσχομαι το ίδιο».

Το περπάτημα είναι επίπονο για την Τίλυ και γι’ αυτό ακόμη συνεχίζει να υποβάλλεται σε χειρουργεία. Όμως, έπρεπε και να μάθει να ζει ως ακρωτηριασμένη.

Εν τω μεταξύ, η Σάρα, πριν εκπληρώσει την υπόσχεσή της, άρχισε να εργάζεται εθελοντικά στα ιδρύματα Meningitis Help (Βοήθεια για τη Μηνιγγίτιδα) και The Meningitis Research Foundation (Ίδρυμα Έρευνας για τη Μηνιγγίτιδα). Επίσης, δημιούργησε και ένα δικό της ίδρυμα που το ονόμασε Give Tilly a Hand (Βοηθήστε την Τίλυ).

Ακόμη και η ίδια η Τίλυ άρχισε να εμπλέκεται με την εθελοντική εργασία.

«Πάντα έχουμε στο νου μας  να αγοράζουμε στην Τίλυ πρόσθετα χέρια και είμαστε υπό πίεση για να έχουμε τα χρήματα να αγοράζουμε το επόμενο ζευγάρι καθώς συνεχώς μεγαλώνει», ανέφερε η Σάρα. «Η ζωή μας περιστρέφεται γύρω από νοσοκομειακά ραντεβού και έρευνα για πρόσθετα μέλη. Θέλουμε η Σάρα να έχει τα καλύτερα και να της δίνονται όσες περισσότερες ευκαιρίες γίνεται όπως και να προσφέρουμε τόσο σε εκείνη όσο και σε όλα μας τα παιδιά μία φυσιολογική, χαρούμενη και οικογενειακή παιδική ηλικία».

Οι γονείς της πάντα αισθάνονταν σαν να υπήρχε κάτι που μπορούσαν να κάνουν για να της επιστρέψουν όσα έχασε καθώς ο ιός τής έκλεψε τόσα πολλά.

Τώρα δεν έχει ούτε χέρια ούτε δάχτυλα στο πόδι. Επίσης, πρέπει να φοράει προσωρινά θήκες δοντιών καθώς τα δόντια της είναι ήδη κατεστραμμένα. Το ένα της πόδι είναι κοντύτερο από το άλλο και γι’ αυτό η σπονδυλική της στήλη είναι στραβή. Και τα δυο της πόδια πρέπει να διορθωθούν.

Η Τίλυ δεν παραπονιέται παρόλο που πονάνε τα πόδια της καθημερινά και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε πολλά χειρουργεία.

Η Σάρα άρχισε να ανησυχεί για το πώς η κόρη της θα μπορούσε να ζει ανεξάρτητα. Τότε ήρθε η Open Bionics. Η Σάρα ανταποκρίθηκε σε μία αγγελία όπου η εταιρεία έψαχνε παιδιά που είχαν υποστεί ακρωτηριασμό των άνω άκρων για να συμμετέχουν εθελοντικά στη δοκιμή των πρόσθετών μελών της.

«Θεώρησα πως είχε έρθει ο καιρός για την Τίλυ να λάβει δράση. Είχε μόλις αρχίσει να χάνει την αυτοπεποίθησή της καθώς δεν ήθελε να δουν οι άλλοι τα χέρια της και κάλυπτε τα σημάδια στα πόδια της. Γι’ αυτό, ελπίζω πως ίσως αυτό τη βοηθήσει», είπε η Σάρα.

Η Open Bionics επέλεξε τη Σάρα μέσα από χιλιάδες αιτούντες και η μικρή ήταν πραγματικά ενθουσιασμένη που θα έδειχνε τα καινούρια της βιονικά χέρια στο San Diego Comic – Con.

«Η Τίλυ συνεισέφερε στην έρευνα σχετικά με το τι χρειάζονται οι ακρωτηριασμένοι και της ταίριαξαν οι θήκες που είχαν κατασκευαστεί ύστερα από τις 3D φωτογραφίες που τους στείλαμε μέσω σκαν. Στο χέρι της προσκολλήθηκαν αισθητήρες έτσι ώστε να μειωθεί ο πόνος στους μύες κατά την κίνησή τους», εξηγεί η Σάρα.

Η Τίλυ άρχισε να συνηθίζει το καινούριο της χέρι και η Σάρα μπόρεσε να εκπληρώσει την υπόσχεσή της.

«Πιστεύω πως η ευκαιρία αυτή ήρθε την κατάλληλη στιγμή για την Τίλυ καθώς είχε αρχίσει να χάνει την αυτοπεποίθησή της και της την επιστρέψαμε», είπε η Σάρα.

Έτσι, η Τίλυ έχει επανακτήσει τον εαυτό της ποικιλοτρόπως.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνων – shareably.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Γι’αυτό το είπε τώρα: Η αλήθεια πίσω από την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον για τον καρκίνο και ο σοβαρός λόγος

Efi Nika

Πήγε εκδρομή και κατέληξε σε επείγον χειρουργείο: Πώς χάρη σε μια σέλφι 33χρονη διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο

Efi Nika