Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το μωράκι που γεννήθηκε με γλώσσα ενηλίκου χαμογελά για πρώτη φορά μετά την επέμβαση

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το μωράκι που γεννήθηκε με γλώσσα ενηλίκου χαμογελά για πρώτη φορά μετά την επέμβαση

Το σπάνιο σύνδρομο που προκάλεσε την αύξηση στη γλώσσα

Ένα μικρό κοριτσάκι που γεννήθηκε με μια τεράστια γλώσσα, μεγέθους ενήλικα, μπορεί πλέον να χαμογελά χάρη στην επέμβαση που της άλλαξε τη ζωή.

Η μικρή Paisley Morrison-Johnson γεννήθηκε με την τεράστια γλώσσα με αποτέλεσμα να χρειάζεται αναπνευστική φιάλη την πρώτη εβδομάδα της ζωής της ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να πνιγεί και να πεθάνει. Η σπάνια πάθηση του κοριτσιού είχε σαν αποτέλεσμα η γλώσσα της να γίνει δύο φορές μεγαλύτερη από το μέγεθος του στόματός της.

Ακόμη και μετά τη χειρουργική επέμβαση όπου απομάκρυναν κάποια μέρη, η γλώσσα της συνέχισε μεγαλώνει και να βγαίνει έξω από το στόμα της.

Η διάγνωση έδειξε ότι το μωρό γεννήθηκε με το σύνδρομο Beckwith Wiedemann, μια διαταραχή υπερανάπτυξης που επηρεάζει μία σε κάθε 11.000 γεννήσεις παγκοσμίως. Το μέγεθός της μάλιστα σόκαρε ακόμη και τους γιατρούς, οι οποίοι είπαν ότι ήταν μία από τις μεγαλύτερες γλώσσες που είχαν δει ποτέ. Η μικρή Paisley έπρεπε να τροφοδοτείται μέσω ενός σωλήνα μέχρι την ηλικία των 6 μηνών, προκειμένου να λαμβάνει τις ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες για να κρατηθεί ζωντανή.

Οι γονείς της μικρής που ζουν στις ΗΠΑ συμφώνησαν να γίνει και το δεύτερο χειρουργείο ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση του παιδιού τους και τελικά το μωράκι μπορεί πλέον να χαμογελά κανονικά. Είναι 16 μηνών και σε λίγο καιρό θα πει τα πρώτα του λόγια.

Οι γονείς της μιλούν για την ιστορία της και θέλουν να ευχαριστήσουν τους γιατρούς που βοήθησαν το παιδί τους, αλλά και να κάνουν γνωστό το σύνδρομο και ότι μπορεί να διορθωθεί.

sxmmr1

sxmmr3

sxmmr4

sxmmr6

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Το «ρούφηξε» η αντλία: Τραγωδία σε ξενοδοχείο, 8χρονη είχε μαρτυρικό τέλος στην πισίνα, σοκαρισμένοι οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika