Newsitamea.gr
ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Μητέρα τραβάει βίντεο με μωρό που έχει αυτισμό και λέει «Γεια» σε ηλικία 7 εβδομάδων. Όμως, από τότε δεν έχει πει λέξη.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το να έχεις παιδιά έχει και θετικά και αρνητικά. Παρόλο που υπάρχουν κάποιες κοινές δυσκολίες όπως το να αλλάζεις πάνες και να φροντίζεις για την ασφάλεια του μωρού στο σπίτι, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να ακούς τις λεξούλες ενός μωρού. Παρόλο που τα περισσότερα παιδιά μπορούν να αρθρώσουν ολοκληρωμένες λέξεις μόλις κοντά στους 12 μήνες, το παλικαράκι στο βίντεο ήταν μόλις 7 εβδομάδων.

Ο μικρός Cillian  ήταν ξαπλωμένος με την κουβέρτα του και η μητέρα του ήταν εκεί κοντά του. «Γειααά!», του έλεγε συνεχώς με τραγουδιστή φωνή, τονίζοντας όλα τα γράμματα. Ο Cillian  μουρμούριζε και αυτός μαζί με τη μαμά του, χαμογελώντας ενώ παράλληλα λικνιζόταν μέσα στην κούνια. «Γειααά!» του ξαναείπε εκείνη, ενθαρρύνοντάς τον. Έπειτα από λίγα λεπτά, ο Cillian  άρθρωσε και αυτός τη λέξη πολύ καθαρά: «Γειααά!».

Το βίντεο αυτό έχει κοινοποιηθεί πάρα πολλές φορές στο Facebook. Παρόλο που το μωράκι είναι αξιολάτρευτο, υπάρχει άλλος λόγος που αυτή η ιστορία έχει ελκύσει τόσο πολύ κόσμο στο Διαδίκτυο. Παρόλο που ο Cillian άρθρωσε ξεκάθαρες λέξεις τόσο νωρίς και αυτό είναι εντυπωσιακό κατόρθωμα για κάθε παιδί, αυτό που συνέβη αργότερα στον Cillian, όταν μεγάλωσε λίγο, είναι ακόμη εντυπωσιακότερο. Όπως έγραψε και η μαμά του, η Toni, στο Facebook:

« Εκείνη η στιγμή ήταν αληθινή και πολύτιμη. Ο Cillian είναι τώρα 2 ετών, έχει Αυτισμό και δεν μιλάειακόμη. Ανυπομονώ να έρθει η ημέρα που θα ξαναπεί ‘Γεια!’».

Παραδόξως, ο Cillian  κατάφερε κάτι σπάνιο για την ηλικία του παρόλο που ακόμη δεν έχει επαναλάβει κάτι παρόμοιο. Ωστόσο, η ιστορία αυτή αγγίζει τις καρδιές μας για αρκετούς λόγους. Είναι πρόκληση να μεγαλώνεις παιδί με αυτισμό καθώς αυτή η διαταραχή είναι πολύ παρεξηγημένη. Παρόλο που ο αυτισμός σχετίζεται με επιπρόσθετες προκλήσεις και  δυσκολίες, η αλήθεια είναι πως όλοι μας έχουμε γεννηθεί με σχεδόν αμέτρητες ικανότητες.

Πραγματικά θαυμάζουμε την Toni  και τον όμορφο γιο της, τον Cillian,  και τους υποστηρίζουμε. Ανυπομονούμε να μάθουμε ποιες θα είναι οι επόμενες λέξεις του Cillian. Μην ξεχάσετε να δείτε και το παρακάτω βίντεο:

Επιμέλεια κειμένου- Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή- shareably.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματική αύξηση στις νευρολογικές παθήσεις, που οδηγεί σε αναπηρίες και άλλες ασθένειες!

Βογιατζής Ηλίας

Της ακρωτηρίασαν και τα 2 πόδια: Άσχημα νέα για την 20χρονη φοιτήτρια στην Πάτρα που κατέρρευσε μέσα στη Σχολή της

newsitamea

Μπαμπάς συγκεντρώνει χρήματα για καρκινοπαθή παιδιά στη μνήμη του αδικοχαμένου γιου του – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika