Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ας μοιραστούμε το φαγητό μας – Άρτος και Αγάπη!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

345

Τον Μάρτιο του 2016 δημιουργήθηκε μια μικρή ομάδα εθελοντών, που ο αρχικός στόχος της είναι η σίτιση των παιδιών ,απόρων οικογενειών της Αθήνας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη χώρα μας ζουν περίπου 650.000 παιδιά κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτά τα παιδιά έχουν ανάγκη από ιδιαίτερη φροντίδα και προστασία.

Όπως επιτάσσει η Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ΟΗΕ, 1989 (Convention on the Rights of the Child,U.N. 1989):

« Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν πρόσβαση σε φαγητό, νερό, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση και παιχνίδι.»

Χιλιάδες παιδιά είναι απροστάτευτα και βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας. Και πρέπει να μιλάμε περισσότερο για αυτά. Όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα. Ιδιαίτερα σε αυτούς τους καιρούς της κρίσης είναι τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας. Συνεπώς, όχι μόνο πρέπει να μιλάμε αλλά και να πράττουμε. Πολιτεία και πολίτες οφείλουμε να δούμε τα παιδιά ως το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα.

Θα πρέπει να καταβάλλουμε όλοι κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η προστασία των παιδιών να ιεραρχηθεί ως η απόλυτη προτεραιότητα.

Πιστεύουμε ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ο μόνος δρόμος για την αποφυγή εξαιρετικά ακραίων φαινομένων δυστυχίας είναι η αλληλεγγύη. Μια μικρή προσφορά απο σας ,μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη ζωή και στην καθημερινότητα ενός παιδιού που βιώνει δύσκολες καταστάσεις.

Καντε like στη σελίδα μας στο Facebook καθώς μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα μας καθώς και να προσκαλέσετε φίλους ή να κοινοποιήσετε τη σελίδα μας. facebook.com/ArtoskaiAgapi

M.B.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Penni Syggrou