Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ

Μήπως κι εσείς κάνετε Μπάνιο καθημερινά; ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος! Δείτε Κάθε Πότε είναι το Σωστό!!!-BINTEO

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μήπως κι εσείς κάνετε Μπάνιο καθημερινά; ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος! Δείτε Κάθε Πότε είναι το Σωστό.

Ήρθε η ώρα για μπάνιο! Αν νομίζετε ότι θα πρέπει να κάνετε ντους κάθε μέρα, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Μπορεί να έχουμε τη συνήθεια να κάνουμε σε καθημερινή βάση ντους, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή η πρακτική πιθανώς να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Σας παρουσιάζουμε 5 λόγους που δεν πρέπει να κάνετε ντους κάθε μέρα:

1. Ξηραίνετε την επιδερμίδα σας

Οι σαπουνάδες και το ζεστό νερό απομακρύνουν την υγρασία από το σώμα σας. Έτσι, αυτά τα χαλαρωτικά ζεστά ντους και μπάνια το χειμώνα στην πραγματικότητα ξηραίνουν ακόμα περισσότερο το δέρμα σας. Αυτό με τη σειρά του δημιουργεί περισσότερες ρωγμές στο δέρμα, μεγαλώνοντας τον κίνδυνο για λοιμώξεις. Κάντε πιο σύντομα ντους και σε χλιαρές θερμοκρασίες, και μόλις βγείτε από το ντους, αναπληρώστε τη χαμένη υγρασία με μια πλούσια λοσιόν ή κρέμα.

2. Δεν είστε τόσο βρώμικοι όσο νομίζετε

Εκτός και αν ιδρώνετε πολύ από την άσκηση ή την εργασία, δεν χρειάζεται να κάνετε καθημερινό μπάνιο ή ντους. Σύμφωνα με την Δρ. Casey Carlos, καθηγήτρια της ιατρικής στο τμήμα δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν σαπούνι όταν δεν χρειάζεται στην πραγματικότητα. Η Δρ. Carlos λέει ότι το δέρμα αυτοκαθαρίζεται, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πλυθούμε εξ ολοκλήρου. Η Δρ. Carlos προτείνει το πλύσιμο στις μασχάλες, τη βουβωνική χώρα, τις πατούσες, τα σημεία δηλαδή που συγκεντρώνουν τις μυρωδιές και να παραλείψουμε το στήθος, την πλάτη, τα πόδια, και τα χέρια.

2

3. Ξηραίνετε τα μαλλιά και τα νύχια σας

Ακριβώς όπως το δέρμα, το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών σας απομακρύνει τα φυσικά έλαια, αφήνοντάς τα ξηρά.

Οι ειδικοί λένε ότι δεν πρέπει να πλένετε τα μαλλιά σας περισσότερο από μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Το συχνό ντους μπορεί να καταστρέψει τα νύχια σας, επίσης. Το ζεστό νερό έχει ως αποτέλεσμα τα νύχια σας να διαστέλλονται, το οποίο μπορεί να τα κάνει εύθραυστα.

4. Απομακρύνει τα ωφέλιμα βακτήρια

Ενώ μπορεί να φαίνεται ότι το καθημερινό ντους απομακρύνει όλα τα βλαβερά μικρόβια, το πολύ συχνό ντους μπορεί στην πραγματικότητα να θέσει σε κίνδυνο τη μικροχλωρίδα του σώματός σας. Χωρίς αυτά τα ωφέλιμα μικρόβια, το ανοσοποιητικό σύστημα, η πέψη και η καρδιά σας θα σταματήσει να λειτουργεί. Η καταστροφή της μικροχλωρίδας θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε ένα ξέσπασμα της ακμής!

5. Σπαταλάτε νερό

Μια μέση οικογένεια τεσσάρων ατόμων χρησιμοποιεί περίπου 400 λίτρα νερού την ημέρα! Για το μπάνιο γίνεται χρήση σχεδόν τρεις φορές περισσότερο νερό από ό, τι στο ντους, γι” αυτό προτιμήστε να κάνετε ντους. Επιλέξτε μια ντουζιέρα που εξοικονομεί νερό και περιορίστε τη διάρκεια του ντους σας κάτω από δέκα λεπτά.

Μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να εξοικονομήσετε νερό, ενώ κάνετε ντους, στο βίντεο που ακολουθεί:

DavidWolfe,fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika